LSV: Podrška Ukrajini. Sankcije Ruskoj Federaciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 24. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Podrška Ukrajini. Sankcije Ruskoj Federaciji

Novi Sad, 24. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je sramotno i moralno neodrživo što Srbija ni 365 dana od početka agresije Ruske Federacije na Ukrajinu nije uvela sankcije Rusiji i time stala na stranu jedinstvene i demokratske Evrope.

LSV

Pre godinu dana, agresija na Ukrajinu pokazala je zločinačko lice Putinovog režima. Od 24. februara 2022. godine do danas poginulo je gotovo 300.000 ljudi, od kojih je više od 10.000 civila, raseljeno je i izbeglo je više od osam miliona građana Ukrajine. U velikoj meri je razorena ukrajinska saobraćajna i energetska infrastruktura, a privreda je doživela nemerljive devastacije.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je prvog dana ruske agresije snažno podržala suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine. Uz zastave Republike Srbije i Autonomne Pokrajine Vojvodine, na zgradi LSV viori se i zastava Ukrajine.
Mi stojimo uz hrabri ukrajinski narod.

Ukrajinci su pokazali 365 dana borbe, hrabrosti, nesalomivosti i istrajnosti.

Tražimo da država Srbija stane uz Ukrajinu i stvari nazove pravim imenom. Nema neutralnosti kada je reč o tako strašnim i masovnim zločinima koji se čine u Ukrajini.

Nama nije mesto uz ovakvu Rusku Federaciju i zločinački režim Vladimira Putina.

Podrška Ukrajini! Stop ruskoj agresiji!

Glavni odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 10. 12. 2015. | Komentara: 0

LSV nastavlja borbu za interese i zaštitu poljoprivrednika

NOVI SAD, 10. decembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine nastavlja borbu za interese malih i srednjih poljoprivrednih gazdinstava u Vojvodini. Nastavićemo da se borimo za to da Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu bude povučen iz skupštinske procedure i da se piše ispočetka, tako što će se uvažiti njihovi interesi. 
Saopštenja | Nedelja, 06. 12. 2015. | Komentara: 0

Država da reaguje oštro na Savaija

Kada smo pre više od mesec dana zatražili da država reaguje na izjavu Ištvana Savaija i otvaranje kancelarije Jobika u Senti, nismo očekivali da to bude tako što će Upravni inspektorat Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu samo podneti prekršajnu prijavu protiv njega zato što mu stranka nije registrovana u Srbiji.
Saopštenja | Subota, 05. 12. 2015. | Komentara: 0

LSV će se obratiti Ustavnom sudu zbog odnosa prema Vojvodini

NOVI SAD, 5. decembar - Apsolutno je neprihvatljivo protivustavno ponašanje republičkih organa vlasti prema AP Vojvodini, a koje je potpuno ogoljeno aktuelnim Predlogom zakona o budžetu Republike Srbije za 2016. godinu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook