LSV: Radikalski snovi Miloša Vučevića o srpskom ujedinjenju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 04. 01. 2023. | Komentara: 0

LSV: Radikalski snovi Miloša Vučevića o srpskom ujedinjenju

Novi Sad, 04. januar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na veoma opasne izjave potpredsednika Vlade Republike Srbije Miloša Vučevića, koji je juče izjavio da naredne godine moraju biti godine srpskog ujedinjenja.

LSV

Ova neodgovorna izjava na tragu je velikodržavne politike koja je devedesetih godina dovela do rata, masovnih ubistava i razaranja.

Još je neodgovornije kada se zna da je Vučević ovu izjavu dao povodom Dana entiteta Republika Srpska, koji je Ustavni sud BIH proglasio neustavnim još 26. novembra 2015. godine.

Postavlja se pitanje da li je ovo stav cele Vlade i premijerke Ane Branbić!

Ova izjava predstavlja drastično kršenje suverenosti i nezavisnosti Bosne i Hercegovine, i čin je podrivanja dobrosusedskih odnosa dve zemlje.

Neverovatno je da Vučević gotovo u istoj rečenici poziva na poštovanje međunarodnog prava po pitanju Kosova, a isto pravo drastično krši u slučaju Bosne i Hercegovine.

Radikalska politika je devedesetih godina skupo koštala Srbiju. Presvučeni radikali, koji žele da Srbija bude crna rupa na persijskom tepihu Evrope, očito idu istim putem.

Srbija to ne sme da im dozvoli!

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Četvrtak, 20. 07. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Trideset tri godine Vojvodina je naš način života i ne damo da nam ga oduzmu

– Obeležavanje trideset treće godišnjice od osnivanja političke partije u Vojvodini i Srbiji uopšte nije zanemariv jubilej, s obzirom na to u kakvim okolnostima postojimo i radimo. U ovom periodu promenili smo četiri države, a nadam se da idemo ka petoj - Evropskoj uniji. U našoj istoriji bilo je uspona i padova. Lepih i manje lepih trenutaka ali kroz sve ove godine jedno je sigurno - mi smo stranka koja se zalaže za jaku, stabilnu i dostojanstvenu Vojvodinu – rekao je Bojan Kostreš
Saopštenja | Utorak, 18. 07. 2023. | Komentara: 0

Radnici u Srbiji radili 6,4 sati više od radnika svih zemalja EU, a jedva preživljavaju

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani upozorava na sve teži položaj radnika i poziva predstavnike vlasti da obrate pažnju na to kako se radnici tretiraju, te angažuje sve raspoložive mehanizme da im obezbedi bolje uslove rada.
Saopštenja | Petak, 14. 07. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Unapredićemo sistem protivgradne odbrane i nećemo bacati pare na avione i tenkove!

Jučerašnje olujno nevreme praćeno snažnim gradom, koje je zahvatilo veliki deo Vojvodine i prouzrokovalo veliku štetu na imovini građana, jasan je znak da su potrebne krupne promene u sistemu protivgradne zaštite.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook