LSV: Stop nasilju i nasilnicima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 12. 11. 2020. | Komentara: 0

LSV: Stop nasilju i nasilnicima

Novi Sad, 12. novembar 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja presudu Apelaciononog suda u Novom Sadu kojom je potvrđena presuda Osnovnog suda u Zrenjaninu, po kojoj bivši poslanik Srpske napredne stranke i predsednik Odbora za kulturu i informisanje  Skupštine Srbije Mirko Krlić mora da plati glavnom i odgovornom uredniku nedeljnika „Zrenjanin“ Daliboru Bubnjeviću 300.000 dinara za nanetu duševnu bol i pretrpljeni strah, jer ga je vređao i fizički napao 30. marta 2018. godine na jednom javnom događaju u Zrenjaninu.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nesrećno društvo u kom nasilnici vode skupštinske odbore ili zauzimaju bilo koje druge odgovorne funkcije. 

Nasilje koje čine državni funkcioneri inicijalna je kapisla za nasilje u čitavom društvu, pa ne čude brojni incidenti kojima svedočimo svaki dan. 

Ne čude ni napadi i pretnje kojima su izloženi novinarke i novinari nezavisnih medija. 

Pozivamo Srpsku naprednu stranku da ne čeka sudske epiloge nasilnog i primitivnog ponašanja svojih visokih funkcionera, nego da ih primerno sankcionišu i pokažu iskreno opredeljenje za obračun sa onima koji krše zakon. 

Jedina poruka koju svi moramo poslati je STOP NASILJU!

Portparol 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook