LSV: Vlada da pod hitno spusti dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 18. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Vlada da pod hitno spusti dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku

Novi Sad, 18. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da pod hitno spusti dozvoljeni novo aflatoksina u mleku. 

LSV

U Srbiji je krajem prošle godine odloženo spuštanje granice dozvoljenog nivoa aflatoksina u mleku za godinu dana, pa će nivo te kancerogene materije biti doveden na evropski standard tek od 1. decembra 2023. godine.

Ova odluka nanosi dodatnu štetu domaćim proizvođačima mleka, koji se zbog toga suočavaju sa nepremostivim problemom izvoza na zapadna tržišta. Tako proizvođači, ali i čitava država, ostaju bez velikih sredstava.

Sa druge strane, naše zemlja je postala veliki uvoznik mleka i to pre svega iz zemalja Evropske unije. Dakle, iz onih koje su usaglasile nivo aflatoksina sa propisima.

LSV se pita u čijem interesu radi Vlada Srbije. U interesu proizvođača mleka, svakako ne.

Aleksandar Rudić
Član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Ponedeljak, 16. 05. 2022. | Komentara: 0

Država treba da radi u interesu građana Srbije, a ne ruske naftne kompanije

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava javnost na veoma neozbiljno i štetno ponašanje države Srbije po pitanju cene naftnih derivata.

Saopštenja | Subota, 14. 05. 2022. | Komentara: 0

Država da unapredi protivgradnu zaštitu umesto što troši novac za tenkove i avione

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na veoma loše stanje u kom se nalazi sistem protivgradne zaštite u našoj zemlji.
Saopštenja | Sreda, 11. 05. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Čije interese je Mirović zastupao na sastanku sa Tjurdenovim?

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje da li je na današnjem sastanaku predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i generalnog direktora Nafte industrije Srbije Kirila Tjurdenjova predsednik vojvođanske vlade štitio interese stanovnika Vojvodine i tražio rešavanje otvorenih pitanja vezanih za funkcionisanje ovog preduzeća u našoj zemlji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook