LSV: Vlada da pod hitno spusti dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 18. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Vlada da pod hitno spusti dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku

Novi Sad, 18. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da pod hitno spusti dozvoljeni novo aflatoksina u mleku. 

LSV

U Srbiji je krajem prošle godine odloženo spuštanje granice dozvoljenog nivoa aflatoksina u mleku za godinu dana, pa će nivo te kancerogene materije biti doveden na evropski standard tek od 1. decembra 2023. godine.

Ova odluka nanosi dodatnu štetu domaćim proizvođačima mleka, koji se zbog toga suočavaju sa nepremostivim problemom izvoza na zapadna tržišta. Tako proizvođači, ali i čitava država, ostaju bez velikih sredstava.

Sa druge strane, naše zemlja je postala veliki uvoznik mleka i to pre svega iz zemalja Evropske unije. Dakle, iz onih koje su usaglasile nivo aflatoksina sa propisima.

LSV se pita u čijem interesu radi Vlada Srbije. U interesu proizvođača mleka, svakako ne.

Aleksandar Rudić
Član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saopštenja | Utorak, 06. 06. 2023. | Komentara: 0

Kostreš pisao ambasadorima SAD, Kanade i Velike Britanije povodom godišnjice iskrcavanja u Normandiji

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI Bojan Kostreš uputio je danas dopis ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Kanade i Velike Britanije povodom godišnjice iskrcavanja savezničkih snaga u Normandiji.
Saopštenja | Nedelja, 04. 06. 2023. | Komentara: 0

Vojvođani: Zašto plaćamo skuplji dizel i gas od država EU?

Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su istrajni u svojim apelima da država zaustavi zloupotrebu tržišta nafte i gasa, kao i pljačku građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Četvrtak, 01. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Čast nam je što smo na meti šešeljevke Nataše Jovanović. Ponovo ćemo ih pobediti!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI najoštrije osuđuje jezik mržnje narodne poslanice Srpske napredne stranke Nataše Jovanović, koja je u toku jučerašnjeg nastupa na sednici Narodne skupštine Republike Srbije najprizemnije targetirala poznate glumce, umetnike, naučnike i brojne javne ličnosti, a među njima i portparola LSV-VOJVOĐANI Aleksandra Martona.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook