LSV: Vlada da pod hitno spusti dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 18. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Vlada da pod hitno spusti dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku

Novi Sad, 18. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da pod hitno spusti dozvoljeni novo aflatoksina u mleku. 

LSV

U Srbiji je krajem prošle godine odloženo spuštanje granice dozvoljenog nivoa aflatoksina u mleku za godinu dana, pa će nivo te kancerogene materije biti doveden na evropski standard tek od 1. decembra 2023. godine.

Ova odluka nanosi dodatnu štetu domaćim proizvođačima mleka, koji se zbog toga suočavaju sa nepremostivim problemom izvoza na zapadna tržišta. Tako proizvođači, ali i čitava država, ostaju bez velikih sredstava.

Sa druge strane, naše zemlja je postala veliki uvoznik mleka i to pre svega iz zemalja Evropske unije. Dakle, iz onih koje su usaglasile nivo aflatoksina sa propisima.

LSV se pita u čijem interesu radi Vlada Srbije. U interesu proizvođača mleka, svakako ne.

Aleksandar Rudić
Član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saopštenja | Četvrtak, 16. 05. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržava štrajk prosvetnih radnika

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI ponovo zahteva od Vlade Srbije da se pod hitno pristupi izmenama zakonskog okvira, kako bi se garantovala potpuna bezbednost prosvetnih radnika.
Saopštenja | Sreda, 15. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Naprednjački režim od Vojvodine napravio servis za kupovinu glasova

Vest da je Pokrajinska vlada obezbedila pomoć u prehrambenim proizvodima za socijalno ugroženo stanovništvo u 37 opština na teritoriji Vojvodine samo je još jedna slika njihove nakaradne vlasti.
Saopštenja | Utorak, 14. 05. 2024. | Komentara: 0

Vesić obnavlja stanice, a pre toga čupao pruge po Vojvodini

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić pravi medijsku senzaciju od obnove nekoliko železničkih stanica u Vojvodini.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook