LSV: Vlada da pod hitno spusti dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 18. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Vlada da pod hitno spusti dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku

Novi Sad, 18. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da pod hitno spusti dozvoljeni novo aflatoksina u mleku. 

LSV

U Srbiji je krajem prošle godine odloženo spuštanje granice dozvoljenog nivoa aflatoksina u mleku za godinu dana, pa će nivo te kancerogene materije biti doveden na evropski standard tek od 1. decembra 2023. godine.

Ova odluka nanosi dodatnu štetu domaćim proizvođačima mleka, koji se zbog toga suočavaju sa nepremostivim problemom izvoza na zapadna tržišta. Tako proizvođači, ali i čitava država, ostaju bez velikih sredstava.

Sa druge strane, naše zemlja je postala veliki uvoznik mleka i to pre svega iz zemalja Evropske unije. Dakle, iz onih koje su usaglasile nivo aflatoksina sa propisima.

LSV se pita u čijem interesu radi Vlada Srbije. U interesu proizvođača mleka, svakako ne.

Aleksandar Rudić
Član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 16. 12. 2021. | Komentara: 0

Odgovor predsednika LSV Nenada Čanka Irineju Buloviću

Dana 12. decembra 2021. godine u Večernjim novostima, na strani 10. i 11, u rubrici Aktuelno, pod naslovom „Čanak, fenomen krštenog nekrsta“, objavljen je autorski tekst Irineja Bulovića, episkopa bačkog. Isti tekst je najavljen i na naslovnoj strani u gornjem levom uglu. U nastavku je tekst odgovora Nenada Čanka episkopu bačkom, koji je dostavljen Večernjim novostima, a koji do ovog trenutka nije objavljen.
Saopštenja | Sreda, 15. 12. 2021. | Komentara: 0

Isporučiti Šešeljeve saradnike sudu u Hagu

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od državnih organa da što pre postupe u skladu sa preuzetim međunarodnim obavezama i isporuče Mehanizmu za međunarodne krivične sudove u Hagu funkcionere Srpske radikalne stranke Vjericu Radetu i Petra Jojića.
Saopštenja | Ponedeljak, 13. 12. 2021. | Komentara: 0

Zaustaviti opasno delovanje Milorada Dodika

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od vlasti Republike Srbije, ali i čitave javnosti, da osudi opasno delovanje Milorada Dodika u Bosni i Hercegovini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook