Ministarka da odgovori: Ko će i kada uvesti red u licitacije u Somboru?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 24. 02. 2016. | Komentara: 0

Ministarka da odgovori: Ko će i kada uvesti red u licitacije u Somboru?

Liga paora Vojvodine pita ministarku poljoprivrede koliko još vremena treba da prođe da bi se rešilo pitanje licitacije državne zemlje za izdavanje u zakup za prolećnu setvu u Somboru.

 
Tri nedelje je prošlo od kako je u Somboru obećavala da će to biti „u najkraćem roku“,
te tvrdila da se uzurpacija zemlje neće tolerisati, da lokalne samouprave imaju obavezu po zakonu da skinu usev u tom slučaju, te da su inspekcije „već na terenu gde utvrđuju činjenično stanje, kako bi se precizirali naredni koraci“.
 
I?? Šta je sa preduzećem koje je uzurpiralo 2.300 hektara zemlje i koje je već viđeno da kao „budući investitor“ uzme tu zemlju u dugoročni zakup? Je li kažnjeno? Zašto se ne izdaje 17.000 hektara zemlje u Somboru? Šta se čeka?

Da li se i to čuva za nekakve „buduće investitore“? Hoće li se i o tome dogovarati sa lokalnim SNS kabadahijom koji je u Somboru paore nagovarao da i oni uzurpiraju zemlju?
 
Je li tako ministarka zamislila ono „uvođenje reda u izdavanje zakupa državne zemlje“ koje je najavljivala? Znači li ovo da će tako svu zemlju uzurpirati nekakvi SNS tajkuni?
 
Upozoravali smo da će tako biti i upravo to se i moglo očekivati nakon što je, uprkos upozorenjima, apelima i protestima paora, donet Zakon o poljoprivrednom zemljištu koji raduje tajkune, a štetan je za mala i srednja poljoprivredna gazdistva.
 
Ovo je ne samo upropaštavanje vojvođanskih poljoprivrednika, nego iživljavanje nad njima!

 
Miloš Šibul,
predsednik Lige paora Vojvodine
i član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Sreda, 11. 05. 2011. | Komentara: 0

Da li je bilo greške i sa statističkim podacima za AP Vojvodinu?

NOVI SAD - Bez namere da ulazimo u tehnike rada Republičkog zavoda za statistiku, smatramo nedopustivim da država nema jasan podatak o bruto društvenom proizvodu za 2009. godinu.
Saopštenja | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Blaga kazna za vođe Obraza

Novi Sad, 20. aprila - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je presuda vođama organizacije Obraz, zbog organizovanja nereda tokom Parade ponosa 10. oktobra prošle godine trebalo da bude oštrija. Tim pre jer je tom prilikom povređeno više od 140 ljudi, a pričinjena je i velika materijalna šteta.
Saopštenja | Utorak, 19. 04. 2011. | Komentara: 0

Preterana medijska halabuka oko štrajka Tomislava Nikolića

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra preteranom medijsku halabuku nastalu oko štrajka predsednika jedne formalno vanpralamentarne stranke.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook