Muku paora niko neće da vidi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 29. 01. 2017. | Komentara: 0

Muku paora niko neće da vidi

Novi Sad, 29. januar 2017 - U državi u kojoj se najveći deo Bruto domaćeg proizvoda (BDP) puni od poljoprivredne proizvodnje vlast je započela prinudnu naplatu poljoprivrednim proizvođačima koji imaju dug na ime doprinosa i obaveznog socijalnog osiguranja. I to oduzimajući im zemlju!

 LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine ovaj potez vlasti najoštrije osuđuje.

Imajući u vidu činjenicu da je dug za doprinose i obavezno socijalno osiguranje dostigao u 2016. godini 91 milion dinara, LSV pita šta je država učinila da poljoprivrednicima olakša svakodnevnu tešku borbu i spreči nastanak ovakvih dugova.

Po Zakonu o penzijsko-invalidskom osiguranju, svaki nosilac poljoprivrednog gazdinstva, bez obizira na njegovu veličinu, mora da plati istu osnovicu za penziono i zdravstveno osiguranje od oko 96.000 dinara.

Godinama kao mrtvo slovo na papiru stoje obećanja da će se Zakon o PIO fondu promeniti i da će obaveze malih proizvođača prema državi biti niže.

Paorsku muku niko u vlasti ne želi ni da vidi ni da čuje, a problema je na pretek.

LSV podseća i na neverovatnu činjenicu da preko 25.000 poljoprivrednih domaćinstava prima porodične poljoprivredne penzije u iznosu nižem od socijalne pomoći.

Nažalost, očito se više ispalti ne raditi.

Država Srbija, deklarativno, agrar vidi kao stratešku granu privrede.

LSV traži da se politika prema agraru i poljoprivrednim proizvođačima promeni, u suprotinom će i mnogi paori završiti u narodnim kuhinjama.

 

Miloš Šibul
predsednik Lige paora Vojvodine
i član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine





Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.
Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook