Nadležni da jasno kažu šta se dogodilo u Temerinu

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 10. 2012. | Komentara: 0

Nadležni da jasno kažu šta se dogodilo u Temerinu

TEMERIN, 22. oktobar - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Temerin poziva nadležne da jasno kažu šta se dogodilo u subotu u našem mestu.

LSV

Više medija je objavilo vest da su u noći između subote i nedelje petorica pripadnika Pokreta 64 Županije uz nacističke pozdrave uzvikivali  i nacističke parole, a zatim pretukli dvojicu mladića, nakon čega ih je policija privela i podnela krivične prijave za nasilničko ponašanje.

Ukoliko je to tačno, smatramo da bi krivičnu prijavu trebalo usmeriti na pravu i težu kvalifikaciju, a to je izazivanje nacionalne mržnje i netrpeljivosti.

Iskustvo iz septembra i oktobra prošle godine nas uči da ne smemo biti tolerantni i da moramo strogo sankcionisati svako nasilje, međunacionalne podele i fašizam.

Mnogo je bolje da međunacionalnu toleranciju čuvaju sami Temerinčani nego da to, kao što smo imali slučaj, mora da čini policija.

Liga socijaldemokrata Vojvodine se jednako bori protiv svakog fašizma, bez obzira na njegov nacionalni predznak.

Zajedno sa Obrazom i Nacionalnom strojem i Pokret 64 Županije je naveden u Informaciji o delovanju neformalnih grupa i pojedinaca sa neonacističkim obeležjima na području Republike Srbije iz 2005.godine.

Očekujemo da, kao što je to bio slučaj sa Obrazom i Nacionalnim strojem, i Pokret 64 županije bude zabranjen

Ujedno, pozivamo na oprez i medije jer se danas u pojedinim novinama može pročitati da su „prema mnogim tvrdnjama veliki broj mladih Mađara u ovom mestu sledbenici ekstremističkog Pokreta 64 županije“.

Takvi izveštaji, osim što nisu istiniti, sigurno ne doprinose boljim međunacionalnim odnosima u našem mestu.

Opštinski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
TemerinSaopštenja | Četvrtak, 30. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Kabinet Ane Brnabić slep na loše stanje u sistemu protivgradne zaštite

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da se bliži period godine u kojem postoji velika mogućnost za pojavu oluja praćenih gradom.
Saopštenja | Utorak, 28. 03. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Napadi na advokata Čedomira Stojkovića su šovinizam koji cela država mora da osudi

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od države da zaštiti advokata i aktivistu Čedomira Stojkovića od šovinističke rulje, a da vlasti prestanu sa koketiranjem sa osuđenim ratnim zločincima i režimom Vladimira Putina.
Saopštenja | Nedelja, 26. 03. 2023. | Komentara: 0

LSV: Gotovo 200 teretnih vozova iskliznulo za godinu dana, a ministar Vesić slavi na Prokopu

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je krajnje neodgovorno što ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić zanemaruje većinu železničkih pravaca u Srbiji, a organizuje koncerte i hvališe se godišnjicom voza na relaciji Beograd-Novi Sad.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook