Nadležni da jasno kažu šta se dogodilo u Temerinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 10. 2012. | Komentara: 0

Nadležni da jasno kažu šta se dogodilo u Temerinu

TEMERIN, 22. oktobar - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Temerin poziva nadležne da jasno kažu šta se dogodilo u subotu u našem mestu.

LSV

Više medija je objavilo vest da su u noći između subote i nedelje petorica pripadnika Pokreta 64 Županije uz nacističke pozdrave uzvikivali  i nacističke parole, a zatim pretukli dvojicu mladića, nakon čega ih je policija privela i podnela krivične prijave za nasilničko ponašanje.

Ukoliko je to tačno, smatramo da bi krivičnu prijavu trebalo usmeriti na pravu i težu kvalifikaciju, a to je izazivanje nacionalne mržnje i netrpeljivosti.

Iskustvo iz septembra i oktobra prošle godine nas uči da ne smemo biti tolerantni i da moramo strogo sankcionisati svako nasilje, međunacionalne podele i fašizam.

Mnogo je bolje da međunacionalnu toleranciju čuvaju sami Temerinčani nego da to, kao što smo imali slučaj, mora da čini policija.

Liga socijaldemokrata Vojvodine se jednako bori protiv svakog fašizma, bez obzira na njegov nacionalni predznak.

Zajedno sa Obrazom i Nacionalnom strojem i Pokret 64 Županije je naveden u Informaciji o delovanju neformalnih grupa i pojedinaca sa neonacističkim obeležjima na području Republike Srbije iz 2005.godine.

Očekujemo da, kao što je to bio slučaj sa Obrazom i Nacionalnim strojem, i Pokret 64 županije bude zabranjen

Ujedno, pozivamo na oprez i medije jer se danas u pojedinim novinama može pročitati da su „prema mnogim tvrdnjama veliki broj mladih Mađara u ovom mestu sledbenici ekstremističkog Pokreta 64 županije“.

Takvi izveštaji, osim što nisu istiniti, sigurno ne doprinose boljim međunacionalnim odnosima u našem mestu.

Opštinski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
TemerinSaopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.
Saopštenja | Subota, 17. 02. 2024. | Komentara: 0

Srbija da oda počast žrtvi Alekseja Navaljnog

Stradanje lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog u Putinovom gulag  samo je još jedna slika zločinačkog i staljinističkog karaktera vlasti u Kremlju.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook