Najugroženiji ostavljeni na cedilu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 08. 02. 2023. | Komentara: 0

Najugroženiji ostavljeni na cedilu

Zrenjanin, 08. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od Vlade Republike Srbije i nadležnih ministarstava da reše problem višemesečnog čekanja na medicinsko veštačenje koje je neophodno za ostvarivanje prava na pomoć i negu drugog lica. 

LSV

U svakodnevnoj komunikaciji sa građanima ukazano nam je na ovaj problem sa kojim se veliki broj članova naše zajednice i njihovih porodica suočava. 

Samo jedan od primera je grad Zrenjanin gde građani na rešavanje procedure čekaju od prošlog proleća, a situacija je dodatno otežana jer već više od dva meseca nema lekara veštaka za tuđu negu i pomoć. Čak i u periodu dok je lekar veštak radio na rešavanje zahteva čekalo se po šest meseci, a sada je zastoj još veći.

Situacija u kojoj oni kojima je pomoć najpotrebnija, koji su bolesni i imaju niska primanja, moraju da čekaju da se administracija smiluje i odluči o njihovom svakodnevnom preživljavanju, a neki od njih nažalost ni ne dočekaju ovu podršku, krajnje je nehumana i ponižavajuća.

Zbog toga, tražimo od nadležnih ministarstava hitno sistemsko rešavanje ovog problema, a od predstavnika zrenjaninske vlasti da se uključe u proces rešavanja i bar jednom se angažuju za interes građana Zrenjanina. 

Dejan Čapo 
zamenik predsednika 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook