Najugroženiji ostavljeni na cedilu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 08. 02. 2023. | Komentara: 0

Najugroženiji ostavljeni na cedilu

Zrenjanin, 08. februar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od Vlade Republike Srbije i nadležnih ministarstava da reše problem višemesečnog čekanja na medicinsko veštačenje koje je neophodno za ostvarivanje prava na pomoć i negu drugog lica. 

LSV

U svakodnevnoj komunikaciji sa građanima ukazano nam je na ovaj problem sa kojim se veliki broj članova naše zajednice i njihovih porodica suočava. 

Samo jedan od primera je grad Zrenjanin gde građani na rešavanje procedure čekaju od prošlog proleća, a situacija je dodatno otežana jer već više od dva meseca nema lekara veštaka za tuđu negu i pomoć. Čak i u periodu dok je lekar veštak radio na rešavanje zahteva čekalo se po šest meseci, a sada je zastoj još veći.

Situacija u kojoj oni kojima je pomoć najpotrebnija, koji su bolesni i imaju niska primanja, moraju da čekaju da se administracija smiluje i odluči o njihovom svakodnevnom preživljavanju, a neki od njih nažalost ni ne dočekaju ovu podršku, krajnje je nehumana i ponižavajuća.

Zbog toga, tražimo od nadležnih ministarstava hitno sistemsko rešavanje ovog problema, a od predstavnika zrenjaninske vlasti da se uključe u proces rešavanja i bar jednom se angažuju za interes građana Zrenjanina. 

Dejan Čapo 
zamenik predsednika 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 




Saopštenja | Utorak, 23. 12. 2014. | Komentara: 0

Pastor pokazao da mu je fotelja važnija od Vojvodine

Novi Sad, 23. decembar - Uslovljavanje Ištvana Pastora da Savez vojvođanskih Mađara neće glasati za pokrajinski budžet ako se na današnjoj sednici nađe inicijativa za njegovu smenu sa pozicije predsednika Skupštine AP Vojvodine, pokazuje da je njemu fotelja važnija od toga da li će biti izglasan budžet Pokrajinske vlade za iduću godinu i kako će taj budžet izgledati.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 12. 2014. | Komentara: 0

Vojvođanski paori izvukli BDP, a umanjene im subvencije

Novi Sad, 22. decembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine još jednom poziva Vladu Republike Srbije da prihvati amandmane na Predlog zakona o budžetu Republike Srbije za 2015. godinu i ispravi niz nelogičnosti i nepravdi.
Saopštenja | Sreda, 10. 12. 2014. | Komentara: 0

LSV sa DS na protestu, očekujemo i Pastora

NOVI SAD, 10. decembar - Ako Vojislav Šešelj može da se brani sa slobode, nejasno je kako šef poslaničke grupe DS u Skupštini AP Vojvodine Borislav Novaković to ne može, i ovaj Međunarodni dan ljudskih prava dočekuje u pritvoru, po drugi put u svega godinu dana



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook