Naprednjačka vlast poljoprivrednike dovodi na rub egzistencije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 13. 11. 2023. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast poljoprivrednike dovodi na rub egzistencije

Novi Sad, 13. novembra 2023 - Vojvođani LSV podržavaju protest poljoprivrednika i osuđuju višegodišnje izbegavanje naprednjačke vlasti da im obezbedi potrebne uslove za život i rad kakve imaju druge zemlje u okolini.

LSV

Vojvodina je oduvek bila poznata po plodnoj i kvalitetnoj zemlji i vrednim poljoprivrednicima, ali potrebna je adekvatna institucionalna podrška i konkretne mere koje bi omogućile bolju organizaciju, te znatno veću proizvodnju i zaradu od poljoprivrede.

- Zanemarivanje potreba vojvođanskih poljoprivrednika od strane naprednjačke vlasti dovelo ih je na rub egzistencije, pa su ponovo primorani na ovakve poteze jer vlast nema sluha za njihove potrebe ni pet meseci nakon majskih protesta. Zato nadležnosti u poljoprivredi treba da budu prenete na Pokrajinsku vladu, koja bi lakše i brže rešavala probleme poljoprivrednika, jer Vojvođani sami najbolje znaju potrebe svojih poljoprivrednika – rekao je Bojan Kostreš, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani. 

Da bi pomogli poljoprivrednicima, Vojvođani LSV će se boriti za povećanje subvencija, uspostavljanje kontrole uvoza i zaštitu domaćeg tržišta. Osim toga, jasnom i predvidljivom politikom otkupnih cena pšenice, kukuruza, suncokreta, soje i drugih kultura, po ugledu na zemlje Evropske unije iz okruženja, ojačaćemo poljoprivredu u Vojvodini kako bi ponovo bila zamajac njenog razvoja.

Vojvođanska zemlja s organizovanom i razvijenom poljoprivredom može da hrani čitavu Srbiju, da bude žitnica Evrope, ali za to je potrebno obezbediti adekvatne uslove koje aktuelna vlast godinama zanemaruje.Saopštenja | Petak, 23. 02. 2024. | Komentara: 0

Obustaviti postupak proterivanja Andreja Gnjota i Elene Koposove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti da zaustave proterivanje aktivista Andreja Gnjota iz Belorusije i Elene Koposove iz Ruske Federacije, koji su spas od progona u svojim državama pronašli u Srbiji.
Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook