Naprednjačka vlast poljoprivrednike dovodi na rub egzistencije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 13. 11. 2023. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast poljoprivrednike dovodi na rub egzistencije

Novi Sad, 13. novembra 2023 - Vojvođani LSV podržavaju protest poljoprivrednika i osuđuju višegodišnje izbegavanje naprednjačke vlasti da im obezbedi potrebne uslove za život i rad kakve imaju druge zemlje u okolini.

LSV

Vojvodina je oduvek bila poznata po plodnoj i kvalitetnoj zemlji i vrednim poljoprivrednicima, ali potrebna je adekvatna institucionalna podrška i konkretne mere koje bi omogućile bolju organizaciju, te znatno veću proizvodnju i zaradu od poljoprivrede.

- Zanemarivanje potreba vojvođanskih poljoprivrednika od strane naprednjačke vlasti dovelo ih je na rub egzistencije, pa su ponovo primorani na ovakve poteze jer vlast nema sluha za njihove potrebe ni pet meseci nakon majskih protesta. Zato nadležnosti u poljoprivredi treba da budu prenete na Pokrajinsku vladu, koja bi lakše i brže rešavala probleme poljoprivrednika, jer Vojvođani sami najbolje znaju potrebe svojih poljoprivrednika – rekao je Bojan Kostreš, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani. 

Da bi pomogli poljoprivrednicima, Vojvođani LSV će se boriti za povećanje subvencija, uspostavljanje kontrole uvoza i zaštitu domaćeg tržišta. Osim toga, jasnom i predvidljivom politikom otkupnih cena pšenice, kukuruza, suncokreta, soje i drugih kultura, po ugledu na zemlje Evropske unije iz okruženja, ojačaćemo poljoprivredu u Vojvodini kako bi ponovo bila zamajac njenog razvoja.

Vojvođanska zemlja s organizovanom i razvijenom poljoprivredom može da hrani čitavu Srbiju, da bude žitnica Evrope, ali za to je potrebno obezbediti adekvatne uslove koje aktuelna vlast godinama zanemaruje.Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Po 127. put zahtevamo, rešite problem protivgradne zaštite!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI po 127. put postavlja pitanje vlastima kada će rešiti problem protivgradne zastite.

Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani moraju da imaju ispravnu pijaću vodu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak, posle nestanka električne energije u nekoliko susednih zemalja, da „Srbija mora da ima struju“. 
Saopštenja | Četvrtak, 20. 06. 2024. | Komentara: 0

Zar u Vojvodini ili Nišu nema porodica kojima je potrebna pomoć?

Vest da je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju opredelilo 10 miliona dinara za tri projekta lokalnih samouprava iz Republike Srpske samo je još jedan u nizu primera izostanka bilo kakve strategije za rešavanje demografskih problema u Srbiji.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook