Nastaviti zalaganje da Vojvodina dobije svu svoju imovinu

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 24. 09. 2011. | Komentara: 0

Nastaviti zalaganje da Vojvodina dobije svu svoju imovinu

LSVNOVI SAD - Predsedništvo Lige socijaldemokrata Vojvodine sinoć je usvojilo zaključke sa sastanka predsednika LSV Nenada Čanka i predsednika Vlade Republike Srbije Mirka Cvetkovića kojima se utvrđuje način vraćanja imovine AP Vojvodini.

Ujedno, zaključeno je i da svi organi Lige socijaldemokrata Vojvodine treba da nastave zalaganje za to da AP Vojvodina dobija vlasnička prava nad svom imovinom koja je pretežno ili u potpunosti izgrađena, finansirana ili održavana sredstvima AP Vojvodine. Takođe je zaključeno i da Liga neće uskratiti podršku Vladi Srbije mesec dana pre dobijanja kandidature za ulazak EU.

U razgovoru sa premijerom Cvetkovićem Liga je izborila da se Vojvodini vrate Novosadski Sajam, DP Gas Novi Sad, imovina Radio Televizije Vojvodine, rudnik u Kovinu i Petrovaradinska Tvrđava. Takođe su vraćeni i imovina VANU, legati, i sredstva na poslovima rudarstva i energetike, sajmova i drugih privrednih organizacija, zatim, javnog informisanja, zaštite kulturnih dobara, nauke i tehnološkog razvoja i drugih poslova predviđenih Zakonom o javnoj svojini.

Dogovoreno je i da Liga povuče amandman 1 koji se odnosi na poljoprivredno zemljište, a da se nakon restitucije u roku od tri meseca formira Fond za poljoprivredno zemljište Vojvodine koji će upravljati delom preostale državne zemlje na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Na sednici Predsedništva je istaknuto i da će usvajanjem amandmana koje je Liga socijaldemokrata Vojvodine podnela, AP Vojvodini pripasti deo poljoprivrednog zemljišta na njenoj teritoriji koje nije u privatnom vlasništvu. Obezbeđuju se, kao imovina Vojvodine, i sredstva potrebna za ispunjavanje obaveza koje AP Vojvodina ima u skladu sa Zakonom o utvrđivanju nadležnosti AP Vojvodine.

Predsedništvo Lige socijaldemokrata Vojvodine ovlastilo je narodne poslanike LSV da, nakon usvajanja amandmana Lige socijaldemokrata Vojvodine, u danu za glasanje podrže Predlog zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saopštenja | Utorak, 19. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Skupština Vojvodine pod hitno da održi sednicu na temu zabrane izvoza voća i povrća u Evropsku uniju

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI iniciraće hitno zakazivanje sednice Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine na temu problema zabrane izvoza poljoprivrednih proizvoda iz Srbije u zemlje Evropske unije zbog prisutva zabranjenih hemijskih supstanci.
Saopštenja | Petak, 15. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Pare sa pokrajinskog i lokalnog nivoa sele se u republički budžet. Tu praksu ćemo prekinuti posle demokratizacije i odlaska ove vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI iniciraće kod novog, demokratskog saziva Narodne skupštine Republike Srbije izmenu Zakona o bezbednosti u saobraćaju i izmeniti odredbu koja kaže da sva sredstva od novčanih kaznih u saobraćaju odlaze u republički budžet.
Saopštenja | Ponedeljak, 11. 09. 2023. | Komentara: 0

Marton (LSV-VOJVOĐANI): Objaviti imena napadača na Predraga Voštinića

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI snažno osuđuje jučerašnji napad na Predraga Voštinića iz kraljevačkog Lokalnog fronta.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook