Nastaviti zalaganje da Vojvodina dobije svu svoju imovinu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 24. 09. 2011. | Komentara: 0

Nastaviti zalaganje da Vojvodina dobije svu svoju imovinu

LSVNOVI SAD - Predsedništvo Lige socijaldemokrata Vojvodine sinoć je usvojilo zaključke sa sastanka predsednika LSV Nenada Čanka i predsednika Vlade Republike Srbije Mirka Cvetkovića kojima se utvrđuje način vraćanja imovine AP Vojvodini.

Ujedno, zaključeno je i da svi organi Lige socijaldemokrata Vojvodine treba da nastave zalaganje za to da AP Vojvodina dobija vlasnička prava nad svom imovinom koja je pretežno ili u potpunosti izgrađena, finansirana ili održavana sredstvima AP Vojvodine. Takođe je zaključeno i da Liga neće uskratiti podršku Vladi Srbije mesec dana pre dobijanja kandidature za ulazak EU.

U razgovoru sa premijerom Cvetkovićem Liga je izborila da se Vojvodini vrate Novosadski Sajam, DP Gas Novi Sad, imovina Radio Televizije Vojvodine, rudnik u Kovinu i Petrovaradinska Tvrđava. Takođe su vraćeni i imovina VANU, legati, i sredstva na poslovima rudarstva i energetike, sajmova i drugih privrednih organizacija, zatim, javnog informisanja, zaštite kulturnih dobara, nauke i tehnološkog razvoja i drugih poslova predviđenih Zakonom o javnoj svojini.

Dogovoreno je i da Liga povuče amandman 1 koji se odnosi na poljoprivredno zemljište, a da se nakon restitucije u roku od tri meseca formira Fond za poljoprivredno zemljište Vojvodine koji će upravljati delom preostale državne zemlje na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Na sednici Predsedništva je istaknuto i da će usvajanjem amandmana koje je Liga socijaldemokrata Vojvodine podnela, AP Vojvodini pripasti deo poljoprivrednog zemljišta na njenoj teritoriji koje nije u privatnom vlasništvu. Obezbeđuju se, kao imovina Vojvodine, i sredstva potrebna za ispunjavanje obaveza koje AP Vojvodina ima u skladu sa Zakonom o utvrđivanju nadležnosti AP Vojvodine.

Predsedništvo Lige socijaldemokrata Vojvodine ovlastilo je narodne poslanike LSV da, nakon usvajanja amandmana Lige socijaldemokrata Vojvodine, u danu za glasanje podrže Predlog zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook