Nastavljamo sa prikupljanjem 100 hiljada potpisa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 28. 04. 2016. | Komentara: 0

Nastavljamo sa prikupljanjem 100 hiljada potpisa

Kikinda, 28. april - Država još nije učinila ništa da bi rešila problem u izdavanju državnog poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini koji je sama stvorila svojim štetnim odlukama.



 

Najnoviji događaji u Gakovu pokazuju da zbog svega toga na državnim njivama rastu tenzije i da je u atarima sve manje traktora a sve više policijskih kola.

 

Najbolji način da se to reši jeste ukidanje štetnog Zakona o poljoprivrednom zemljištu, zatim štetnog Zaključka Vlade Srbije od 11. marta i formiranje Fonda za poljoprivredno zemljište Vojvodine.

 

Tada bi državno poljoprivredno zemljište služilo ne bogaćenju tajkuna, nego tome da pomogne razvoj malih i srednjih poljoprivrednih gazdinstava i očuvanje vojvođanskog sela.

 

U međuvremenu, nastavljamo sa prikupljanjem neophodnih 100 hiljada potpisa za referendum o zaštiti vojvođanskih paora i oranica. Do sada je prikupljeno preko 70 hiljada potpisa, prikupićemo i ostatak.

 


Predsednik Lige paora Vojvodine

i član Predsedništva LSV

Miloš Šibul




Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook