Ne čupajte nam pruge po Vojvodini

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 07. 03. 2022. | Komentara: 0

Ne čupajte nam pruge po Vojvodini

Novi Sad, 07. mart 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva građane da podignu glas protiv uklanjanja 435 kilometara železničkih pruga, koje je za danas najavila Infrastruktura železnica Srbije, a od kojih je 400 km u Vojvodini.

LSV
 
Prve na rasporedu za uklanjanje su deonice od Sente ka Kanjiži i od Petrovaradina ka Beočinu.

Poznato je da je pre sto i više godina izgradnja pruga u naseljima Vojvodine donosila život, radna mesta i ekonomski napredak.

Nažalost, jasno je da skidanje pruga znači sve suprotno.

Mesta kroz koje ove pruge prolaze i danas su devastirana i osiromašena, a država im sada jasno pokazuje da će se njihovo siromašenje nastaviti i ovim potezom dodatno ubrzati.

Vojvođani moraju glasno reći da će se snažno usprotiviti svakom daljem uništavanju i pljačkanju Vojvodine.

Prva prilika za to su izbori 3. aprila.

Vojvodina se mora vratiti u parlament!

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Dvadeset prvi rođendan LSV

Pre 21. godinu, 14. jula 1990. godine, osnovana je Liga socijaldemokrata Vojvodine. Od tada do danas, ligašice i ligaši su bili socijaldemokrate kada to nije bilo nimalo popularno, autonomaši kada su ih zbog toga pljuvali i napadali na ulici, protivinici rata i zaštitnici pripadnika svih nacionalnih zajednica u Vojvodini kada je to bilo više nego opasno.
Saopštenja | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Večeras 1000 vojvođanskih zastava u Subotici

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležila je sinoć 21. rođendan širom Vojvodine. Tim povodom sjajne žurke organizovane su u Zrenjaninu, Pančevu, Kikindi, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici...
Saopštenja | Sreda, 06. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš počinje konsultacije

NOVI SAD - Predsednik Radne grupe za izradu nacrta Zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš počinje danas konsultacije sa predstavnicima stranaka vladajuće koalicije sa ciljem da se otkloni nastali zastoj u radu te grupe, pišu Novosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook