Ne davati garancije za Mladićevu privremenu slobodu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 03. 09. 2017. | Komentara: 0

Ne davati garancije za Mladićevu privremenu slobodu

Novi Sad, 03. septembar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije da ni u kom slučaju ne uputi zahtev za puštanje na privremenu slobodu haškog optuženika Ratka Mladića.

LSV

Kao što je poznato, optužnica Tribunala za ratne zločine počinjene u bivšoj Jugolaviji tereti Mladića za zločin genocida, progon na političkoj, verskoj i nacinalnoj osnovi, istrebljenje kao zločin protiv čovečnosti, deportacije, uzimanja talaca i ostala nehumana dela.

Mladić je četrnaest godina bio jedan od najtraženijih begunaca na Interpolovoj poternici, i tek je maja 2011. godine uhapšen u okolini Zrenjanina.

Srbija se godinama suočavala sa brojnim problemima vezanim za Mladićevo skrivanje.

Ratovi devedesetih godina na svetlost dana vratili su masovne zločine protiv čovečnosti i predstavljaju tamnu stranicu u istoriji balkanskih naroda. Suđenje optuženicima za ratne zločina prilika je da se cele nacije i države suoče sa zločinima, koji su često činjeni u njihovo ime.

Bilo kakva garancija za privremeno puštanje na slobodu Ratka Mladića, koju bi dale vlasti Srbije, predstavljala bi nedobronameran gest, koji bi naneo veliku štetu međunarodnoj poziciji Srbije i uveliko narušio odnose naše i susednih država.

 
Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.
Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook