Ne dozvoliti da Elektrovojvodinu zadesi sudbina NIS-a!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 19. 11. 2013. | Komentara: 0

Ne dozvoliti da Elektrovojvodinu zadesi sudbina NIS-a!

NOVI SAD, 19. novembar - Ako sutra na Upravnom odboru Elektroprivrede Srbije bude usvojen predlog v.d. direktora Aleksandra Obradovića o firmiranju jednog, centralizovanog, Operatora distributivnog sistema, to će biti i poslednji ekser koji će od Elektrovojvodine napraviti puki šalter.

LSV

Nakon što je u avgustu Elektrovojvodina posle pola veka prestala da bude dovoljno dobra da naplaćuje utrošenu električnu energiju na području Vojvodine, nego je to počelo da umesto nje radi EPS Snabdevanje (preduzeće sa sedištem u Beogradu), sutra bi centralizacija trebalo da ide do kraja.

Formiranjem jednog Operatora distributivnog sistema koje namerava Obradović, umesto dosadašnjih pet privrednih društava bilo bi jedno u Beogradu. Konkretno, to znači da se Elektrovojvodini oduzimaju sredstva, inegrencije i – imovina. Sve ono što su građani Vojvodine stvarali više od pola veka.

Takav potez pritom, nema utemeljenje u Zakonu o energetici, niti to od nas traži međunarodna zajednica, a Obradović pokušava da ga opravda navodnom brigom o potrošačima i ujednačavanjem cene mrežarine. Ono što pritom prećutkuje jeste da postoje i drugi načini da se potrošačima olakša, kao i da bi njegovom metodom struja za privredu ali i indivuidualne potrošače u Vojvodini i Beogradu trebalo da poskupi između 16 i 23 odsto!

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije, Ministarstvo energetike, ali i Skupštinu i Vladu Vojvodine da se jasno odrede prema samovoljnim potezima v.d. direktora Elektroprivrede Srbije. Iskustvo sa NIS-om nas uči da se nešto centralizuje i upropaštava kada neko želi da ga brzo, jeftino i bez pitanja proda.

Vojvodina ne sme dozvoliti da sudbina NIS-a zadesi i Elektrovojvodinu.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Četvrtak, 20. 06. 2024. | Komentara: 0

Zar u Vojvodini ili Nišu nema porodica kojima je potrebna pomoć?

Vest da je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju opredelilo 10 miliona dinara za tri projekta lokalnih samouprava iz Republike Srpske samo je još jedan u nizu primera izostanka bilo kakve strategije za rešavanje demografskih problema u Srbiji.
Saopštenja | Sreda, 19. 06. 2024. | Komentara: 0

Orden dodeljen vladiki Kačavendi je šamar za sve građane Srbije i BiH

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija da, u skladu sa unutrašnjim propisima crkve, poništi odluku o dodeli ordena penzionisanom vladiki Kačavendi. 
Saopštenja | Subota, 15. 06. 2024. | Komentara: 0

Obustavite proces izručenja Andreja Gnjota

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva hitno ukidanje odluke Višeg suda u Beogradu kojim je odobreno izručenje beloruskog novinara i aktiviste Andreja Gnjota diktatorskom režimu u Minsku.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook