Ne pristajemo da budemo građani drugog reda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 04. 03. 2017. | Komentara: 0

Ne pristajemo da budemo građani drugog reda

Zrenjanin, 04. mart 2017 - Građani Vojvodine i Zrenjaninina nisu građani drugog reda. Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine poručuje da ne pristaje na politiku naprednjačke vlasti u kojoj se građani AP Vojvodine tretiraju kao da nisu ravnopravni sa građanima u ostatku Srbije.

LSV

U Srbiji se grade putevi, premijer se hvali svakim izgrađenim kilometarom, u Srbiji je urađeno 138 kilometara autoputa, dok je u planu još 150 kilometara, povezuju se manja mesta, planiraju se kvalitetnija spajanja sa susednim državama, i u sve to se ulaže ogroman novac. Međutim, grad Zrenjanin i Autonomna pokrajina Vojvodina očigledno nisu ni na mapi naprednjačke vlasti.

U Vojvodini nije izgrađen niti jedan metar puta.

Lokalni naprednjaci su u Zrenjaninu obećavali obilaznicu oko grada, šnel štrase Zrenjanin-Beograd, put Zrenjanin-Novi Sad je potpuno ruiniran. Sve je ostalo na obećanjima, ništa od toga nije ni započeto, a kamoli urađeno. 

Da li to znači da su građani Zrenjanina i Vojvodine manje važni? Ili možda znači da imamo najlošiju od svih loših lokalnih vlada? Ili se deo odgovora krije u nesposobnosti i manjku integriteta pokrajinske vlasti?

Podsećamo premijera i sve druge predstavnike Vlade da postojimo i mi ovde u Zrenjaninu, da plaćamo državi porez redovno, čak spadamo u najredovnije platiše, da i nama trebaju iste usluge kao i građanima u drugim delovima Srbije.

I mi želimo put kojim ćemo moći bezbednije i lakše da stignemo do drugog grada, na posao, kod lekara, na studije, da ne trpimo gužve u saobraćaju i prolazak teških kamiona pored naših domova.

LSV zahteva da vladajuća većina u Zrenjaninu objavi šta se dešava sa obilaznicom, šta se dešava sa šnel štrase prema Beogradu, kao i šta je sa putom Zrenjanin-Novi Sad.

Imamo pravo da znamo.

Želimo da čujemo čime su se to predstavnici vlasti bavili sve ove godine, jer je očigledno da interesima građana i kvalitetom života svojih sugrađana sigurno nisu.

Branislav Knežević
                                                                              potpredsednik Gradskog odbora
LSV Zrenjanin




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook