"Nedelja socijaldemokratije"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 07. 2011. | Komentara: 0

"Nedelja socijaldemokratije"

LSVBOLJEVCI - Potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević gostovala je trećeg dana kampa "Nedelja socijaldemokratije" koju organizuje Centar za studije socijalne demokratije, uz podršku Friedrich Ebert fondacije.

Sedlarevićeva je učesnike kampa upoznala sa radom Lige socijaldemokrata Vojvodine, a govorila je i o principima kojima se stranka vodila u periodu od dvadeset godina i privrženosti vrednostima socijaldemokratije. Osim razgovora o idealima socijaldemokratije, Maja Sedlarević je vreme u svom obraćanju posvetila i razgovoru o borbi protiv fašizma, kao jednom od glavnih ciljeva delovanja LSV.

Kroz diskusiju sa učesnicima i učesnicama kampa "Nedelja socijaldemokratije", moglo se čuti njihovo mišljenje o ideologijama koje su prisutne u Srbiji danas, o tome da li je proces tranzicije uopšte završen i koji su stavovi polaznika i polaznica kampa prema političkim partijama koje su prisutne. "Nedelja socijaldemokratije" je letnja škola na kojoj učestvuju članovi i članice omladina socijaldemokratskih i socijalističkh stranaka Zapadnog Balkana i mladi aktivisti i aktivistkinje nevladinih organizacija i sindikata. Cilj "Nedelje socijaldemokratije" je promovisanje ideja i vrednosti socijaldemokratije među mladima, kao i obuka u praktičnoj primeni političkih veština.  Ovo je šesta Letnja škola "Nedelja socijaldemokratije 2011" koja se održava u kampu u Nautičkom selu "Biser" u Boljevcima, opština Surčin, Beograd.

(BILSV, 04. 07. 2011.)




Saopštenja | Četvrtak, 15. 12. 2016. | Komentara: 0

Roditeljima je potrebna hitna i sistemska podrška države

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije, a naročito ministarku bez portfelja zaduženu za demografiju i populacionu politiku prof. dr Slavicu Đukić Dejanović, da ne dozvoli ukidanje povrata PDV-a na opremu za bebe od 1. januara i da hitno obezbedi sistemsku podršku roditeljima.
Saopštenja | Sreda, 14. 12. 2016. | Komentara: 0

Nećemo dozvoliti da od Srbije prave Siriju

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje javnu podršku terorističkim akcijama u regionu koju je iskazao šef ruske diplomatije, Sergej Lavrov. Posle agresije na suverene države i prve susede, Gruziju i Ukrajinu, kao i nakon organizovanja terorističkih grupa za rat u Donjecku i Lugansku, režim u Rusiji je rešio da organizuje slične aktivnosti i u našem regionu, pre svega u Crnoj Gori.
Saopštenja | Utorak, 13. 12. 2016. | Komentara: 0

Vratiti Vojvodini nadležnost nad naukom

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja otvaranje poglavlja 5 o javnim nabavkama i 25 o nauci i istraživanju u pregovorima sa Evropskom unijom. To je još jedan korak na evropskom putu i to su dobre vesti koje ne treba da pomuti blokada otvaranja poglavlja 26, posvećenog obrazovanju, kulturi, informisanju, sportu i omladini, od strane Republike Hrvatske.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook