"Nedelja socijaldemokratije"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 07. 2011. | Komentara: 0

"Nedelja socijaldemokratije"

LSVBOLJEVCI - Potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević gostovala je trećeg dana kampa "Nedelja socijaldemokratije" koju organizuje Centar za studije socijalne demokratije, uz podršku Friedrich Ebert fondacije.

Sedlarevićeva je učesnike kampa upoznala sa radom Lige socijaldemokrata Vojvodine, a govorila je i o principima kojima se stranka vodila u periodu od dvadeset godina i privrženosti vrednostima socijaldemokratije. Osim razgovora o idealima socijaldemokratije, Maja Sedlarević je vreme u svom obraćanju posvetila i razgovoru o borbi protiv fašizma, kao jednom od glavnih ciljeva delovanja LSV.

Kroz diskusiju sa učesnicima i učesnicama kampa "Nedelja socijaldemokratije", moglo se čuti njihovo mišljenje o ideologijama koje su prisutne u Srbiji danas, o tome da li je proces tranzicije uopšte završen i koji su stavovi polaznika i polaznica kampa prema političkim partijama koje su prisutne. "Nedelja socijaldemokratije" je letnja škola na kojoj učestvuju članovi i članice omladina socijaldemokratskih i socijalističkh stranaka Zapadnog Balkana i mladi aktivisti i aktivistkinje nevladinih organizacija i sindikata. Cilj "Nedelje socijaldemokratije" je promovisanje ideja i vrednosti socijaldemokratije među mladima, kao i obuka u praktičnoj primeni političkih veština.  Ovo je šesta Letnja škola "Nedelja socijaldemokratije 2011" koja se održava u kampu u Nautičkom selu "Biser" u Boljevcima, opština Surčin, Beograd.

(BILSV, 04. 07. 2011.)




Saopštenja | Petak, 22. 07. 2016. | Komentara: 0

LSV najoštrije osuđuje poništavanje presude Stepincu

NOVI SAD, 22. jul - LSV najoštrije osuđuje poništavanje presude nadbiskupu Alojziju Stepincu kao još jedan opasan revizionistički potez koji ne doprinosi kulturi suživota i politici pomirenja u regionu. Skandalozno je i čisto političko obrazloženje zagrebačkog Županijskog suda o tome da je reč o “ispunjavanju volje kardinala Stepinca”. Sud koji sebe naziva u obrazloženju slobodnim, čini se da je jedino bio slobodan od utvrđenih istoriografskih znanja o prošlosti i elementarne etike.

Saopštenja | Četvrtak, 21. 07. 2016. | Komentara: 0

Nikoliću bliže evroazijske od evropskih integracija

BEOGRAD – Komentarišuči neizjašnjavanje predsednika Srbije Tomislava Nikolića o otvaranju poglavlja u procesu evropskih integracija, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ocenio je za list Danas da su Nikoliću bliže evroazijske nego evropske integracije.
Saopštenja | Utorak, 19. 07. 2016. | Komentara: 0

Ne zaboraviti antifašiste, boriti se protiv fašizma svakoga dana!

NOVI SAD, 19. jul - Ovog jula navršava se osamdeset godina od kada su antifašisti u Španiji pokazali kako se beskompromisno bori protiv fašizma i za elementarne demokratske slobode. Španski građanski rat je bio prvi veliki sukob fašizma i antifašizma koji je pokrenuo idealizam miliona ljudi u želji da slome najveće zlo savremenog sveta. U tom ratu, terorom i politikom masovnih ubijanja civila i brisanjem sa lica zemlje čitavih naselja,fašizam i nacionalizam su pokazali svoje pravo lice.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook