"Nedelja socijaldemokratije"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 07. 2011. | Komentara: 0

"Nedelja socijaldemokratije"

LSVBOLJEVCI - Potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević gostovala je trećeg dana kampa "Nedelja socijaldemokratije" koju organizuje Centar za studije socijalne demokratije, uz podršku Friedrich Ebert fondacije.

Sedlarevićeva je učesnike kampa upoznala sa radom Lige socijaldemokrata Vojvodine, a govorila je i o principima kojima se stranka vodila u periodu od dvadeset godina i privrženosti vrednostima socijaldemokratije. Osim razgovora o idealima socijaldemokratije, Maja Sedlarević je vreme u svom obraćanju posvetila i razgovoru o borbi protiv fašizma, kao jednom od glavnih ciljeva delovanja LSV.

Kroz diskusiju sa učesnicima i učesnicama kampa "Nedelja socijaldemokratije", moglo se čuti njihovo mišljenje o ideologijama koje su prisutne u Srbiji danas, o tome da li je proces tranzicije uopšte završen i koji su stavovi polaznika i polaznica kampa prema političkim partijama koje su prisutne. "Nedelja socijaldemokratije" je letnja škola na kojoj učestvuju članovi i članice omladina socijaldemokratskih i socijalističkh stranaka Zapadnog Balkana i mladi aktivisti i aktivistkinje nevladinih organizacija i sindikata. Cilj "Nedelje socijaldemokratije" je promovisanje ideja i vrednosti socijaldemokratije među mladima, kao i obuka u praktičnoj primeni političkih veština.  Ovo je šesta Letnja škola "Nedelja socijaldemokratije 2011" koja se održava u kampu u Nautičkom selu "Biser" u Boljevcima, opština Surčin, Beograd.

(BILSV, 04. 07. 2011.)




Saopštenja | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Dvadeset prvi rođendan LSV

Pre 21. godinu, 14. jula 1990. godine, osnovana je Liga socijaldemokrata Vojvodine. Od tada do danas, ligašice i ligaši su bili socijaldemokrate kada to nije bilo nimalo popularno, autonomaši kada su ih zbog toga pljuvali i napadali na ulici, protivinici rata i zaštitnici pripadnika svih nacionalnih zajednica u Vojvodini kada je to bilo više nego opasno.
Saopštenja | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Večeras 1000 vojvođanskih zastava u Subotici

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležila je sinoć 21. rođendan širom Vojvodine. Tim povodom sjajne žurke organizovane su u Zrenjaninu, Pančevu, Kikindi, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici...
Saopštenja | Sreda, 06. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš počinje konsultacije

NOVI SAD - Predsednik Radne grupe za izradu nacrta Zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš počinje danas konsultacije sa predstavnicima stranaka vladajuće koalicije sa ciljem da se otkloni nastali zastoj u radu te grupe, pišu Novosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook