Nedimović da istraje u nameri da i NIS plaća ekološku taksu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 03. 08. 2017. | Komentara: 0

Nedimović da istraje u nameri da i NIS plaća ekološku taksu

Novi Sad, 03. avgust 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je pokretanje upravnog spora protiv svih koji nisu plaćali ekološku taksu, uključujući i kompaniju NIS, početak dobre prakse stavljanja ove kompanje u ravnopravan položaj sa ostalima koje posluju na tretitoriji naše zemje.

LSV

Rešavanje situacije u kojoj NIS ekološku taksu ne plaća, od uvođenja tog nameta 2010. godine,  vratilo bi u državni budžet  1,5 miliona evra godišnje, za koliko je bio uskraćivan proteklih 7 godina.

LSV takođe najavljuje da će pratiti ishod ovog sudskog spora i izražava nadu da će ministar Nedimović istrajati u svojoj nameri da završi posao koji je započeo u prethodnom mandatu u Vladi kada je bio zadužen za ekologiju.

Ovaj korak učinjen ka kompaniji NIS smatramo najavom početka uspostavljanja adekvatnog odnosa Vlade, ka kompaniji koja je bila u povlašćenom položaju od početka svog delovanja, na osnovu ugovora koji nije štitio interese Srbije u odnosu na Ruske interese.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine





Saopštenja | Četvrtak, 22. 11. 2018. | Komentara: 0

Nađite napadače na prostorije LSV u Novom Bečeju

Razbijena su stakla na ulazu u prostorije Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata u Novom Bečeju. Zahtevamo da se pronađu i adekvatno kazne napadači. Brza rekacija državnih organa je važna kako bi se pokazlo da građani naše zemlje mogu na miru da uživaju svoja prava, od kojih je jedno sloboda političkog delovanja.
Saopštenja | Utorak, 20. 11. 2018. | Komentara: 0

Nedopustivo delovanje Srpskog četničkog pokreta u Sremu

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje delovanje Srpskog četničkog pokreta na teritoriji opštine Šid. Postojanje ovakve grupe u multietničkom okruženju je nedopustivo i veoma opasno.
Saopštenja | Ponedeljak, 19. 11. 2018. | Komentara: 0

Sedam meseci bruke: Šešelju još nije oduzet poslanički mandat

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na činjenicu da posle sedam meseci u Narodnoj skupštini Republike Srbije i dalje sedi osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj kojem i dalje nije oduzet poslanički mandat. Na taj način se urušava ugled parlamenta, ali i države u celini, a vrlo verovatno to nije bez uticaja i na tempo njenih evropskih integracija.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook