Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Novi Sad, 22. februar 2024 - Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.

LSV

Poslednjih dana je na adresu više gimnazija u Srbiji stigao dopis izvesnog sindikata policije koji je postavio niz pitanja u vezi jedne od lektira namenjenih učenicima.
Sindikatu je zasmetao tobožnji lascivni jezik u knjizi.

Ovo nije prvi pritisak na prosvetu u pravcu mešanja u sadržaj nastavnog programa.

Setićemo se napada na Darvinovu teoriju, naučne zakone iz oblasti fizike i geografije, ali i druge teme iz oblasti istorije ili srpskog jezika.

I pored toga što prosvetni radnici često trpe neosnovane kritike od strane brojnih pojedinaca i ustanova, i pored toga što im država svakodnevno degradira struku, prosvetni radnici i dalje svoj posao rade odgovorno i na prvom mestu u najboljem interesu učenika.

Našu prosvetu treba modernizovati i osloboditi svih stega politike i konzervativnih ideologija. Obrazovni sistem se mora uskladiti sa vremenom u kom živimo, a to je XXI vek.

A policajcima u ovom navodnom sindikatu poručujemo da su verovatno očistili društvo od kriminala, pa imaju viška vremena da i oni zadaju udarac prosveti.

Miroslav Grujić 
član Glavnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani



Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook