Nedopustivo ćutanje Vlade o suši

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 18. 08. 2017. | Komentara: 0

Nedopustivo ćutanje Vlade o suši

Novi Sad, 18. avgust 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se premijerka Srbije, ministar poljoprivrede, predsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu izjasne da li pripremaju bilo kakve mere za ublažavanje štete nastale od katastrofalnih suša koje su pogodile našu zemlju.

LSV

Ignorisanje prava vojvođanskih paora da dobiju bilo kakvu informaciju, od onih koje su izabrali kao svoje predstavnike da vode državu, je nedopustivo kršenje njihovog prava da budu zaštićeni u ovakvim situacijama.

Republički i pokrajinski organi vlasti imaju obavezu da, ukoliko još uvek nemaju kompletnu procenu situacije nastale posle enormnih suša i grada, i do sada nisu razradili mehanizme otklanjanja štete, bar navedu korake koje planiraju da preduzmu i saopšte javnosti da li se uopšte bave tom temom, ili planiraju da suša sačeka dok se oni ne vrate sa godišnjih odmora.

Ovakvo nipodaštavanje stanovnika koji žive od poljoprivredne proizvodnje dugo nije viđeno.

Umesto da su i premijerka i ministar poljoprivrede, kao i njihove pokrajinske kolege, u neprestanoj komunikaciji sa ljudima, kojima opstanak zavisi od načina na koji će uspeti da ublaže posledice elementarne nepogode suše, niko od njih nije našao za shodno nijednom da kaže šta se dešava i kako će se nastala situacija prevazići.

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je ovakvo ponašanje republičkih i pokrajinskih institucija nedopustivo i za svaku osudu i traži da se o ovim pitanjim što pre informiše zainteresovana javnost.


Član Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saša Šućurović



Saopštenja | Utorak, 02. 08. 2011. | Komentara: 0

Hitno pronaći huligane koji su razbili stakla na prostorijama Islamskog centra u Novom Sadu

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje sinoćnje razbijanje stakala na prostorijama Islamskog centra u Novom Sadu i očekuje da nadležni organi što pre otkriju počinioce. Sam čin je utoliko strašniji kada se uzme u obzir da su štetu napravili huligani bejzbol palicama i da su se vernici plašili da izađu i spreče ih.
Saopštenja | Sreda, 20. 07. 2011. | Komentara: 0

Velika simbolika u hapšenju Gorana Hadžića

NOVI SAD - Velika je simbolika u tome da je baš na današnji dan, kada je posle sedam godina skrivanja uhapšen Goran Hadžić, 20. jula 1941. godine u Viševcu kod Smederevske Palanke streljan Jozef Šulc. Podsetimo, ovaj nemački vojnik odbio je naređenje svog oficira da strelja 18 partizana. Skinuo je vojničke oznake, stao pred streljački stroj i ubijen je zajedno sa njima.
Saopštenja | Ponedeljak, 18. 07. 2011. | Komentara: 0

Ponoviti suđenje Kepirou

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da nadležni državni organi Srbije zatraže od mađarskog pravosuđa ponavljanje suđenja Šandoru Kepirou koji je danas, pred sudom u Budimpešti oslobođen krivice za ratni zločin protiv Srba, Jevreja i Roma 1942. godine. Nakon ovog suđenja, ostao je bolan utisak da je na odluku suda uticala Kepirova starost i zdravstveno stanje, a što su skandirajući potencirale i njegove pristalice.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook