Nedopustivo da građani plaćaju porez, a crkvi se toleriše

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 15. 05. 2017. | Komentara: 0

Nedopustivo da građani plaćaju porez, a crkvi se toleriše

Novi Sad, 15. maj 2017 - Nedopustivo je da građani imaju obavezu i rok da plate porez na imovinu, a crkva i dalje javno odbija da plati taj porez.

LSV

Ako se građanima koji kasne sa uplatom ovog poreza obračunava kamata, da li to znači da će se i crkvi obračunati i naplatiti kamata za sve što duguje do sada?

Krajnje je nepravedno  da se građanima obračunava kamata za jedini stan ili kuću u kojoj žive zato što kasne sa plaćanjem poreza, dok sa druge strane, crkva javno odbija da plati porez na brojne objekte, oranice i šume kojima raspolaže.

I da povrh svega, crkva nije ni u sistemu PDV iako godišnje zarađuje preko sto miliona evra, te da se još iz budžeta izdvajaju sredstva za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje sveštenika i verskih službenika?!

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije, a naročito ministra finansija, da odgovore kako je i dokle će sve to biti moguće?

Ako je najveći patriotizam i obaveza platiti porez, kao što kaže premijer, onda treba svi da imamo jednaku obavezu i jednako da budemo patriote

Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Utorak, 28. 05. 2019. | Komentara: 0

Zajednička akcija LSV i građana naterala opštinare da smanje porez

Skandal sa nakaradno obračunatim porezima na imovinu  koji već duže vreme potresa opštinu Novi Bečej dobio je svoj skoro neverovatni epilog.
Saopštenja | Ponedeljak, 27. 05. 2019. | Komentara: 0

LSV pozdravlja pobedu proevropskih snaga

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja rezultate izbora za Evropski parlament i smatra da će pred novim poslanicima biti veliki posao daljeg napretka Evropke unije. Posebno je bitno istaći veliku izlaznost građana i njihovu spremnost da učestvuju u stvaranju bolje budućnosti EU.
Saopštenja | Nedelja, 26. 05. 2019. | Komentara: 0

Izručiti Radetu i Jojića

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od državnih organa da ispoštuju zahtev Međunarodnog rezidualnog mehanizma i izruče Vjericu Radetu i Petra Jojića, kako bi im se sudilo zbog nepoštovanja suda.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook