Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 12. 01. 2018. | Komentara: 0

Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

Novi Sad, 12. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ne želi da utiče na rad pravosudnih organa i da komentariše presude, ali smatramo da su oslabađajuće presude ili zastareli postupci protiv uticajnih funkcionera Miloševićevog zločinačkog i kriminalnog režima, činjenice koje kao društvo ne smemo da prećutimo.

LSV

Oslobađajuće presude Branislavu Ivkoviću i Mihalju Kertesu prilika su da podsetimo građanke i građane Srbije da smo još 2000. godine zahtevali, ne samo lustraciju, već krivično gonjenje kriminalizovanih predstavnika Miloševićevog režima.

Nažalost, većinska politika u koaliciji DOS nije išla u korak sa zahtevima LSV, da se kao logičan nastavak petooktobarskih promena organizuje i simbolički "6. oktobar",  kroz kažnjavanje odgovornih za pljačku i korupciju u Srbiji. Zbog toga što su naši stavovi tada ostali u manjini, veliki broj kriminalizovanih pojedinaca iz Miloševićevog režima ostao je nekažnjen.

Srbija je devedesetih opljačkana, osramoćena i unazađena, a krivicu snose pojedinci koji nikada nisu odgovarali.

Nadamo se da će građanska Srbija učiti na vlastitim greškama i da ih neće u budućnosti ponavljati.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Subota, 27. 10. 2018. | Komentara: 0

LSV pita Mirovića kada će Vojvodina dobiti Zakon o finansiranju

Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da je prošlo dve godine od poslednjeg obećanja Vlade Republike Srbije da će biti usvojen Zakon o finansiranju Autonomne pokrajine Vojvodine. To obećanje je dato odmah po formiranju nove Pokrajinske vlade 2016. Od tada do danas se nije desilo ništa, jer, kako je tada rekao bivši ministar finansija Dušan Vujović, za tako nešto je potrebna politička volja, koje evidentno nema.
Saopštenja | Petak, 26. 10. 2018. | Komentara: 0

LSV će uputiti zahtev za prijem u članstvo EFA

Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine je na sinoćnoj sednici odlučio da nakon nekoliko godina provedenih u statusu posmatrača, Liga socijaldemokrata Vojvodine uputi zahtev za prijem u članstvo European free alliance (EFA),evropskoj organizaciji stranaka koje se zalažu za afirmaciju politike regionalizma i decentralizacije.
Saopštenja | Četvrtak, 25. 10. 2018. | Komentara: 0

Smeniti Vulina jer ne radi u interesu Srbije nego Rusije

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva vlast u Srbiji da hitno smeni ministra odbrane Aleksandra Vulina. Naše društvo trpi svakog dana veliku štetu zbog destruktivnog političkog delovanja Vulina. Reč je o čoveku koji ne radi u interesu našeg društva, već je puki eksponent tuđih interesa, jer se njegovim političkim potezima upravlja iz Moskve.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook