Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 12. 01. 2018. | Komentara: 0

Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

Novi Sad, 12. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ne želi da utiče na rad pravosudnih organa i da komentariše presude, ali smatramo da su oslabađajuće presude ili zastareli postupci protiv uticajnih funkcionera Miloševićevog zločinačkog i kriminalnog režima, činjenice koje kao društvo ne smemo da prećutimo.

LSV

Oslobađajuće presude Branislavu Ivkoviću i Mihalju Kertesu prilika su da podsetimo građanke i građane Srbije da smo još 2000. godine zahtevali, ne samo lustraciju, već krivično gonjenje kriminalizovanih predstavnika Miloševićevog režima.

Nažalost, većinska politika u koaliciji DOS nije išla u korak sa zahtevima LSV, da se kao logičan nastavak petooktobarskih promena organizuje i simbolički "6. oktobar",  kroz kažnjavanje odgovornih za pljačku i korupciju u Srbiji. Zbog toga što su naši stavovi tada ostali u manjini, veliki broj kriminalizovanih pojedinaca iz Miloševićevog režima ostao je nekažnjen.

Srbija je devedesetih opljačkana, osramoćena i unazađena, a krivicu snose pojedinci koji nikada nisu odgovarali.

Nadamo se da će građanska Srbija učiti na vlastitim greškama i da ih neće u budućnosti ponavljati.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Petak, 14. 07. 2017. | Komentara: 0

LSV danas obeležava 27. rođendan

Pre 27 godina, 14. jula 1990. godine, osnovana je Liga socijaldemokrata Vojvodine. Od tada do danas, ligašice i ligaši su bili socijaldemokrate kada to nije bilo nimalo popularno, autonomaši kada su ih zbog toga napadali na ulici, protivnici rata i zaštitnici pripadnika svih nacionalnih zajednica u Vojvodini kada je to bilo više nego opasno.
Saopštenja | Četvrtak, 13. 07. 2017. | Komentara: 0

Ostavke ministara zbog ubistava

Nakon ubistva dve žene i deteta u centrima za socijalni rad u Novom Beogradu i Rakovici, kao i ubistva žene i samoubistva u gerontološkom centru u Pančevu, ostavke ministara za socijalna pitanja, pravosuđe i unutrašnje poslove bile bi logičan čin.
Saopštenja | Utorak, 11. 07. 2017. | Komentara: 0

Šta se čeka sa izručenjem Mirjane Marković?

Ako je mimo uobičajenih protokola mogla da ruskom amabasadoru preda stenogram intervjua, premijerka Ana Branabić bi sledeći susret i sa njime i sa zvaničnicima Ruske Federacije mogla da iskoristi za to da isto tako mimo protokola zatraži objašnjenje o boravku Mirjane Marković u toj zemlji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook