Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 12. 01. 2018. | Komentara: 0

Nije kasno da se uvede lustracija i isprave greške

Novi Sad, 12. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ne želi da utiče na rad pravosudnih organa i da komentariše presude, ali smatramo da su oslabađajuće presude ili zastareli postupci protiv uticajnih funkcionera Miloševićevog zločinačkog i kriminalnog režima, činjenice koje kao društvo ne smemo da prećutimo.

LSV

Oslobađajuće presude Branislavu Ivkoviću i Mihalju Kertesu prilika su da podsetimo građanke i građane Srbije da smo još 2000. godine zahtevali, ne samo lustraciju, već krivično gonjenje kriminalizovanih predstavnika Miloševićevog režima.

Nažalost, većinska politika u koaliciji DOS nije išla u korak sa zahtevima LSV, da se kao logičan nastavak petooktobarskih promena organizuje i simbolički "6. oktobar",  kroz kažnjavanje odgovornih za pljačku i korupciju u Srbiji. Zbog toga što su naši stavovi tada ostali u manjini, veliki broj kriminalizovanih pojedinaca iz Miloševićevog režima ostao je nekažnjen.

Srbija je devedesetih opljačkana, osramoćena i unazađena, a krivicu snose pojedinci koji nikada nisu odgovarali.

Nadamo se da će građanska Srbija učiti na vlastitim greškama i da ih neće u budućnosti ponavljati.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Subota, 20. 05. 2017. | Komentara: 0

Nedopustivo ukidanje stečenih prava nacionalnih manjina

Liga socijaldemokrata Vojvodine iznenađena je prvostepenom odlukom Višeg suda u Novom Sadu, kojom je odbačena molba Saveza mađarskih učenika Vojvodine da se omogući polaganje prijemnih ispita na maternjem jeziku za upis na fakultete Univerziteta u Novom Sadu.
Saopštenja | Petak, 19. 05. 2017. | Komentara: 0

Garantovati poštovanje ljudskih prava

Ustavom Republike Srbije, svim građanima i građankama su garantovana jednaka prava, zbog čega Liga socijaldemokrata Vojvodine insistira da nadležni organi preispitaju postupke pripadnika Komunalne policije grada Beograda. 
Saopštenja | Četvrtak, 18. 05. 2017. | Komentara: 0

Od 2.010 novozaposlenih u zdravstvu samo 270 za Vojvodinu

Od 2.010 zdravstvenih radnika koje Vlada planira da zaposli tokom ove godine, za celu Vojvodinu odobreno je samo 270, i to 229 za Klinički centar Vojvodine i 41 za Opštu bolnicu u Subotici.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook