Nije kasno za lustraciju!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 16. 03. 2017. | Komentara: 0

Nije kasno za lustraciju!

Novi Sad, 16. mart 2017 - Oktobra 2000. godine lično sam tražio da se zabrane Socijalistička partija Srbije, Srpska radikalna stranka, Jugoslovenska udružena levica  i Stranka srpskog jedinstva, a njihova rukovodstva lustriraju. To se nije dogodilo jer nisam naišao na razumevanje većine koalicionih partnera.

LSV
 
Da je bilo lustracije, Srbija danas ne bi imala niz problema koje ima. Srbija bi bila iznutra pročišćena i pomirena i sa sobom i sa okruženjem. Nije kasno za lustraciju, a Srbiji je ona preko potrebna.
 
Zato je Liga socijaldemokrata Vojvodine, stranka čiji sam dugogodišnji poslanik, u parlamentu insistirala da se zakon produži i podnosila zakonske predloge, a kada je zakon, ipak zastareo, da se usvoji novi.
 
Lustracija je važan činilac u borbi protiv korupcije. Važna je i u borbi za nezavisno sudstvo, ali i za pomirenje i uspostavljanje trajno dobrih odnosa u regionu.

https://www.youtube.com/watch?v=z8YPFJiBSK0


Kandidat za
predsednika Republike Srbije
Nenad Čanak



Saopštenja | Nedelja, 27. 03. 2016. | Komentara: 0

Reosnovati Pokrajinski zavod za statistiku

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži reosnivanje Pokrajinskog zavoda za statistiku. Utemeljenje za ovakvu našu inicijativu nalazi se u Statutu AP Vojvodine na koji je Narodna skupština Republike Srbije dala prethodnu saglasnost, a u kome stoji da AP Vojvodina prikuplja i obrađuje statističke podatke na svojoj teritoriji, izjavila je danas članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević.
Saopštenja | Subota, 26. 03. 2016. | Komentara: 0

Vratićemo PIO Fond Vojvodine

NOVI SAD, 26. mart - Penzioni fondovi su prazni i ne zna se ko je kriv za to i gde je nestao novac iz njih. Nedopustivo je da penzije budu budžetska stavka i da se na penzionerima štedi. Liga socijaldemokrata Vojvodine insistira da se ponovo vrati novac u penzione fondove i da se ponovo formira PIO Fond Vojvodine, poručila je danas predsednica Kluba penzionera Lige socijaldemokrata Vojvodine, Nada Lazić.
Saopštenja | Petak, 25. 03. 2016. | Komentara: 0

Skupština APV hitno da iznese stav o uzurpaciji zemljišta

Novi Sad, 25. mart - Situacija sa uzurpacijom državnog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Vojvodine eskalira iz dana u dan na šta je Liga socijaldemokrata Vojvodine više puta upozoravala javnost.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook