Vratićemo PIO Fond Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 26. 03. 2016. | Komentara: 0

Vratićemo PIO Fond Vojvodine

NOVI SAD, 26. mart - Penzioni fondovi su prazni i ne zna se ko je kriv za to i gde je nestao novac iz njih. Nedopustivo je da penzije budu budžetska stavka i da se na penzionerima štedi. Liga socijaldemokrata Vojvodine insistira da se ponovo vrati novac u penzione fondove i da se ponovo formira PIO Fond Vojvodine, poručila je danas predsednica Kluba penzionera Lige socijaldemokrata Vojvodine, Nada Lazić.


- Početkom devedesetih, ukinut je vojvođanski Fond za penziono invalidsko osiguranje koji je bio jedan od najboljih u ondašnjoj SFRJ. U trenutku kada je usisan u republički fond, imao je četiri penzije rezerve. Taj novac posle je nestao. Hoćemo da se utvrdi gde je taj novac i da vratimo PIO Fond Vojvodine – navodi Lazićeva.

Prema njenim rečima, penzioni fond ne može biti deo budžeta i ne može njime raspolagati vlada ili država, već treba da bude zaseban fond i da svaki građanin koji uplaćuje penziono osiguranje, zna šta se s tim novcem radi. To treba da bude institucija koja će pametnim ulaganjima i kupovinom deonica, što su modeli koji postoje u svetu, oploditi taj novac koji se uplaćuje i penzioneri će biti sigurni.

Nada Lazić je upozorila i da su danas mnogi penzioneri danas na granici bede, jer od svojih malih primanja, izdržavaju decu koja su ostala bez posla ili ga još uvek nisu ni našla, pa i njihove cele porodice.

– Penzioneri se ne hrane kako treba, ne greju se kako treba, a dažbine koje treba da plaćaju, stalno se povećavaju. A da ne govorim o slobodnom vremenu, odlasku u pozorište, bioskop, koncerte. Toga su se davno odrekli – ukazuje Nada Lazić.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook