Vratićemo PIO Fond Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 26. 03. 2016. | Komentara: 0

Vratićemo PIO Fond Vojvodine

NOVI SAD, 26. mart - Penzioni fondovi su prazni i ne zna se ko je kriv za to i gde je nestao novac iz njih. Nedopustivo je da penzije budu budžetska stavka i da se na penzionerima štedi. Liga socijaldemokrata Vojvodine insistira da se ponovo vrati novac u penzione fondove i da se ponovo formira PIO Fond Vojvodine, poručila je danas predsednica Kluba penzionera Lige socijaldemokrata Vojvodine, Nada Lazić.


- Početkom devedesetih, ukinut je vojvođanski Fond za penziono invalidsko osiguranje koji je bio jedan od najboljih u ondašnjoj SFRJ. U trenutku kada je usisan u republički fond, imao je četiri penzije rezerve. Taj novac posle je nestao. Hoćemo da se utvrdi gde je taj novac i da vratimo PIO Fond Vojvodine – navodi Lazićeva.

Prema njenim rečima, penzioni fond ne može biti deo budžeta i ne može njime raspolagati vlada ili država, već treba da bude zaseban fond i da svaki građanin koji uplaćuje penziono osiguranje, zna šta se s tim novcem radi. To treba da bude institucija koja će pametnim ulaganjima i kupovinom deonica, što su modeli koji postoje u svetu, oploditi taj novac koji se uplaćuje i penzioneri će biti sigurni.

Nada Lazić je upozorila i da su danas mnogi penzioneri danas na granici bede, jer od svojih malih primanja, izdržavaju decu koja su ostala bez posla ili ga još uvek nisu ni našla, pa i njihove cele porodice.

– Penzioneri se ne hrane kako treba, ne greju se kako treba, a dažbine koje treba da plaćaju, stalno se povećavaju. A da ne govorim o slobodnom vremenu, odlasku u pozorište, bioskop, koncerte. Toga su se davno odrekli – ukazuje Nada Lazić.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook