Nije kasno za lustraciju!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 16. 03. 2017. | Komentara: 0

Nije kasno za lustraciju!

Novi Sad, 16. mart 2017 - Oktobra 2000. godine lično sam tražio da se zabrane Socijalistička partija Srbije, Srpska radikalna stranka, Jugoslovenska udružena levica  i Stranka srpskog jedinstva, a njihova rukovodstva lustriraju. To se nije dogodilo jer nisam naišao na razumevanje većine koalicionih partnera.

LSV
 
Da je bilo lustracije, Srbija danas ne bi imala niz problema koje ima. Srbija bi bila iznutra pročišćena i pomirena i sa sobom i sa okruženjem. Nije kasno za lustraciju, a Srbiji je ona preko potrebna.
 
Zato je Liga socijaldemokrata Vojvodine, stranka čiji sam dugogodišnji poslanik, u parlamentu insistirala da se zakon produži i podnosila zakonske predloge, a kada je zakon, ipak zastareo, da se usvoji novi.
 
Lustracija je važan činilac u borbi protiv korupcije. Važna je i u borbi za nezavisno sudstvo, ali i za pomirenje i uspostavljanje trajno dobrih odnosa u regionu.

https://www.youtube.com/watch?v=z8YPFJiBSK0


Kandidat za
predsednika Republike Srbije
Nenad Čanak



Saopštenja | Utorak, 15. 12. 2015. | Komentara: 0

Dokle više građani da plaćaju, a NIS da ne plaća?

Novi Sad, 15. decembar - Dok u drugim zemljama cene goriva padaju s obzirom na to da je cena nafte na istorijskom minimumu, u Srbiji će od Nove godine poskupeti, jer je vlast odlučila da poveća akcize. Poskupljenje goriva, poznato je, linearno izaziva niz drugih poskupljenja.
Saopštenja | Ponedeljak, 14. 12. 2015. | Komentara: 0

Veliki korak ka EU, a sada uključiti i Vojvodinu u pregovore

Novi Sad, 14. decembar - Posle petnaest godina rada i zalaganja mnogih, Republika Srbija je danas učinila veliki korak ka Evropskim integracijama. Uprkos raznim pokušajima da odbaci taj put i ostane rupa na evropskom tepihu, Srbija je uspevala da zadrži evropski kurs.
Saopštenja | Četvrtak, 10. 12. 2015. | Komentara: 0

LSV će podržati inicijativu SDPS

Novi sad, 12. decembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja inicijativu Socijaldemokratske partije Srbije za donošenje skupštinske rezolucije protiv svih pojedinaca, organizacija i pokreta, koji su tokom Drugog svetskog rata sarađivali sa okupatorima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook