Novi Sad zaslužuje da bude evropska prestonica kulture

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 19. 10. 2012. | Komentara: 0

Novi Sad zaslužuje da bude evropska prestonica kulture

NOVI SAD, 19. oktobar – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine poziva upodobljenu vlast u Novom Sadu da jasno kaže zašto se propuštaju šanse za lobiranje da Novi Sad bude evropska prestonica kulture 2020. godine, ili se od te kandidature odustalo.

LSVBilo da se radi o nameri ili nesposobnosti, neko za to mora da snosi odgovornost, jer se na taj način krše odluke i Gradskog veća i Skupštine grada Novog Sada iz 2011. godine.

Posle smene čoveka zbog latinične table, oni koji naš grad nazivaju Srpskom Atinom i Uspavanom lepoticom, nanose mu još jednu ljagu.

Novosađani kao stanovnici glavnog grada jedne evropske regije, moraju imati pravo da Evropi pokažu kulturna bogatstva svog grada. I, što je najvažnije, Novi Sad zaslužuje da bude evropska prestonica kulture.

Niko nema pravo da im tu šansu oduzme, bilo da je reč o nemaru, ili neznanju.


Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Saopštenja | Sreda, 15. 11. 2023. | Komentara: 0

Policija i tužilaštvo da otkriju ko preti poljoprivrednicima

Strah vlasti zbog protesta poljoprivrednika sve je veći. Posle pretnji u Bavaništu, od ljudi iz Kikinde, među kojima su i članovi naše stranke, dobijamo informacije o pretećim porukama koje im se telefonski upućuju.
Saopštenja | Ponedeljak, 13. 11. 2023. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast poljoprivrednike dovodi na rub egzistencije

Vojvođani LSV podržavaju protest poljoprivrednika i osuđuju višegodišnje izbegavanje naprednjačke vlasti da im obezbedi potrebne uslove za život i rad kakve imaju druge zemlje u okolini.
Saopštenja | Nedelja, 12. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvođani LSV uz ProGlas!

Vojvođani su danas snažno uz ProGlas! Vojvodina je sinonim za slobodu, različitost, kulturu i evropsku Srbiju. Pozivamo sve Vojvođane da se pridruže ProGlasu, da prate njegove inicijatore u pozivu svojim rođacima, komšijama i prijateljima da iskoriste svoj glas za promene. U tim promenama, glas Vojvodine se mora čuti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook