Novi Sad zaslužuje da bude evropska prestonica kulture

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 19. 10. 2012. | Komentara: 0

Novi Sad zaslužuje da bude evropska prestonica kulture

NOVI SAD, 19. oktobar – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine poziva upodobljenu vlast u Novom Sadu da jasno kaže zašto se propuštaju šanse za lobiranje da Novi Sad bude evropska prestonica kulture 2020. godine, ili se od te kandidature odustalo.

LSVBilo da se radi o nameri ili nesposobnosti, neko za to mora da snosi odgovornost, jer se na taj način krše odluke i Gradskog veća i Skupštine grada Novog Sada iz 2011. godine.

Posle smene čoveka zbog latinične table, oni koji naš grad nazivaju Srpskom Atinom i Uspavanom lepoticom, nanose mu još jednu ljagu.

Novosađani kao stanovnici glavnog grada jedne evropske regije, moraju imati pravo da Evropi pokažu kulturna bogatstva svog grada. I, što je najvažnije, Novi Sad zaslužuje da bude evropska prestonica kulture.

Niko nema pravo da im tu šansu oduzme, bilo da je reč o nemaru, ili neznanju.


Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Saopštenja | Sreda, 23. 01. 2013. | Komentara: 0

Sud vratio mandat Tiboru Vašu

NOVI SAD – Potpredsednik Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin i odbornik LSV u Skupštini grada Zrenjanina Tibor Vaš, kome je na poslednjem zasedanju oduzet odbornički mandat, potvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare da je Upravni sud odlučio da je zrenjaninska Skupština nezakonito postupila.
Saopštenja | Ponedeljak, 21. 01. 2013. | Komentara: 0

Nadležni državni organi da reaguju zbog šaranja znakova na rusinskom jeziku

NOVI SAD, 21. janura - Nepoznati počinioci išarali su sprejom višejezične saobraćajne znake sa nazivom naseljenog mesta na ulazu i na izlazu iz naselja Bikić Do u opštini Šid, u noći između subote i nedelje.
Saopštenja | Nedelja, 20. 01. 2013. | Komentara: 0

LSV traži što širu podršku za produženje Zakona o lustraciji

NOVI SAD, 20. januar - Liga socijaldemokrata Vojvodine će zatražiti što širu podršku u inicijativi za produženje Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava (poznatog kao Zakon o lustraciji) na još deset godina i momentalnom početku njegove primene.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook