Odnos zrenjaninskih vlasti prema selima je skandalozan, ali od njih i očekivan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 14. 02. 2022. | Komentara: 0

Odnos zrenjaninskih vlasti prema selima je skandalozan, ali od njih i očekivan

Novi Sad, 14. februar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine nije iznenađena što je nestručna i bahata vlast u Zrenjaninu, na sednici gradske skupštine, koja je samo nemi izvršilac stranačkih (SNS) eksperimenata od fabrike vode, preko kafilerije i Ling Longa, pa sve do najnovijih, donela skandaloznu odluku kojom se savetima mesnih zajednica oduzima pravo da organizuju i sprovedu mesne izbore i ukida institucija Nadzornog odbora mesnih saveta, a sve to obrazlažući boljom kontrolom i transparentnošću mesnih izbora i izabranih saveta.

LSV

Nema goreg i jasnijeg primera i priznanja potpune centralizacije na teritoriji grada Zrenjanina, nakon čega će svaka priča o boljem položaju naših sela biti obična parodija i zamajavanje onih koje ova gradska uprava vidi kao ovce kojima čoban određuje sudbinu.

Ovo je samo još jedna u nizu odluka kojima se deset godina unazad srozava svaki vid mesne samouprave i od naseljenih mesta pravi geto za građane drugog reda.

Od samog početka svoje vladavine, kao lešinari su se okomili na ionako zapostavljena i unakažena sela, oduzimajući im jednu po jednu mogućnost da na svoj način, preko svojih izabranih predstavnika u savetima, bar u nekoj meri odlučuju o pravcu u kom će se razvijati. Savete su toliko marginalizovali, da su ovi postali vreće za udaranje nezadovoljnim građanima, bez ikakve ingerencije, stvarnih mogućnosti i finansija da reše bar neke od problema sa kojima se sela suočavaju.

Pozivamo odbornike iz naseljenih mesta, predstavnike skupštinske većine, da obrazlože čime pravdaju svoju odluku da podrže ovako nešto i da li su svesni da su zbog politike nezameranja svojoj stranci, izdali interese onih koji su ih birali, naivno verujući u servirane bajke.

Ovakvoj gradskoj vlasti, koja razvaljuje i obesmišljava sve čega se dohvati, moramo stati na put da ne bismo doživeli da sutra ukinu i naša sela, kao i sve nas koji u njima živimo.

Član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Rudić




Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook