Olenik: SNS kupovinom glasova narušava temelje demokratije u Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 12. 2023. | Komentara: 0

Olenik: SNS kupovinom glasova narušava temelje demokratije u Srbiji

Centar za istraživačko novinarstvo Srbije objavio je film o famoznom kol-centru Srpske napredne stranke, koji su uporedili sa centrom za hostese i kupovinu glasova

LSV

Narodni poslanik Vojvođana Aleksandar Olenik pozvao je danas tužioce u Srbiji da prestanu da ćute i sankcionišu sve one koji su umešani u kupovinu glasova.

- Nakon objavljenog filma CINS-a o organizovanoj kupovini glasova SNS u njihovom kol-centru, jasno je da Aleksandar Vučić u potpunosti kontroliše tužilaštvo, a da pravosuđe nije nezavisno. Tužioci ćute, a Krivični zakon je više nego jasan. Ovakvo postupanje je najdirektniji primer kršenja samih temelja demokratije koje vladajuća stranka već godinama praktikuje, i to mora biti sankcionisano na najstroži mogući način - zaključio je narodni poslanik Aleksandar Olenik.

On je istakao da zakon u svom 156. članu, koji reguliše pitanje davanja i primanja mita u vezi sa glasanjem kaže: „Ko drugome nudi, daje, obeća nagradu, poklon ili kakvu drugu korist da na izborima ili referendumu glasa ili ne glasa ili da glasa u korist ili protiv određenog lica odnosno predloga, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.“

Olenik je apelovao na savest nosilaca tužilačkih i sudskih funkcija i njihovu privrženost Ustavu i zakonu, te dodao:

- Vojvođani žele da žive u demokratskoj Srbiji u kojoj je zakon isti za sve, a ne samo mrtvo slovo na papiru. Verujem da će ovakvu politiku vlasti i masovno kršenje zakona građani Vojvodine i cele Srbije kazniti na izborima 17. decembra.Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Istorijski revizionizam je opasan za budućnost regiona

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI smatra da je nazivati ustaše i domobrane NDH „hrvatskom vojskom“, kako su to učinili HRT i ministar Vlade RH povodom komemoracije u Blajburgu u maju 2024. godine, opasni istorijski revizionizam i poistovećivanje Hrvata i Hrvatske sa zločinima NDH. 

Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: 2. juna izađi i glasaj za POBEDU!

Drugog juna nam predstoje lokalni izbori. Važno je da na njih izađemo jer su oni velika šansa da oslabimo, a u mnogim mestima i pobedimo korumpirani naprednjački režim.
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš imenovao Aleksandra Olenika za člana Predsedništva LSV - VOJVOĐANI

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš imenovao je Aleksandra Olenika za novog člana Predsedništva stranke.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook