Oštra osuda šovinističkih grafita u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 01. 06. 2019. | Komentara: 0

Oštra osuda šovinističkih grafita u Zrenjaninu

Novi Sad, 01. jun 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje pojavu grafita sa šovinističkom sadržinom, koji su ponovo osvanuli u Zrenjaninu. 
 
Posle sličnih grafita u zrenjaninskim naseljima Mala Amerika i Lesnina, ovog puta su ispisani na zidu zgrade u Mesnoj zajednici Šumica. 

LSV
 
Ovakva, ali i bilo koja druga manifestacija jezika mržnje je apsolutno nedopustiva i predstavlja udar na tradiciju tolerancije i zajedničkog života u Zrenjaninu i Vojvodini.
 
Onaj koji napiše poruku „Smrt Šiptarima“ prekršio je Ustav i zakone ove zemlje, ali i uvredio sve građanke i građane našega grada!
 
Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od lokalne samouprave da u najkraćem roku uklone grafite sa uvredljvim i pretećim sadržajima, a nadležne organe bezbednosti da licu pravde privedu počinioce ovog protivzakonitog akta.
 
Dejan Čapo 
potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 01. 06. 2017. | Komentara: 0

Nalepnice poziv na linč - pronaći odgovorne

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje pojavu nalepnica na novosadskim ulicama, na  kojima su čelni ljudi Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović i Dinko Gruhonjić, kao i predstavnice tri nevladine organizacije Jelena Milić, Nataša Kandić i Sonja Biserko okarakterisani kao neprijatelji države i "kreatori antisrpskog javnom mnjenja".
Saopštenja | Četvrtak, 01. 06. 2017. | Komentara: 0

Ruskoj destrukciji Evrope i Balkana i u Srbiji reći - NE!

Protiv specijalnog statusa službenicima Ruskog obaveštajnog centra u Nišu
Liga socijaldemokrata Vojvodine se oštro protivi i osuđuje sve predloge različitih desničarskih grupa, političkih organizacija i neodgovornih pojedinaca koji zagovaraju davanje specijalnog statusa službenicima Ruskog obaveštajnog centra u Nišu.
Saopštenja | Sreda, 31. 05. 2017. | Komentara: 0

Ministar da kaže ko su policajci koji nisu štitili novinare

Liga socijaldemokrata Vojvodine osuđuje ponašanje policije prema novinarima koji su pratili današnje proteste ispred Narodne skupštine Republike Srbije. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook