Osuda događaja u Žablju stigla od Evropske slobodne alijanse

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 31. 07. 2019. | Komentara: 0

Osuda događaja u Žablju stigla od Evropske slobodne alijanse

Novi Sad, 31. jul 2019 - Nakon što smo upozorili javnost da pripadnici policijskih uprava nemaju pravo grubo zloupotrebljavati svoja ovlašćenja prema aktivistima Vojvođanskog fronta, prilikom lepljenja plakata u Žablju, osuda ovog događaja je stigla iz Evropske slobodne alijanse (EFA).

LSV

Još 26. jula, Liga socijaldemokrata Vojvodine je postavila pitanje da li policijski službenici u manjim mestima rade na svoju ruku i zloupotrebljavaju svoja ovlašćenja, ili je nalog da se plakati Vojvođanskog fronta skidaju – došao iz Ministarstva unutrašnjih poslova? Kako bilo, pominjanje Vojvodine bilo gde u Srbiji, ne može i ne sme biti problem.

U svojoj reakciji evropska organizacija regionalnih partija koja ima svoje poslanike u Evropskom parlamentu, čija je Liga socijaldemokrata Vojvodine članica, ukazala je da je ovim činom sprečena sloboda govora, jer netrpljevost i zastrašivanje aktivista Vojvođanskog fronta nisu ničim bili izazvani.

U izražavanju podrške prema Vojvođanskom frontu, predstavnici Evropske slobodne alijanse su izrazili stav da pomen Vojvodine ne može biti razlog za uznemiravanje, već se svima koji izražavaju svoje ideje i želju za većim stepenom autonomije, njihova prava slobode izražavanja moraju biti garantovana.

Liga socijaldemokrata Vojvodine, kao članica Vojvođanskog fronta, neće odustati od insistiranja na odgovorima koje tražimo, niti će ćutati na bilo kakav oblik šikaniranja.


Sekretar za međunarodnu saradnju
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Aleksandar Jovanović



Saopštenja | Sreda, 20. 04. 2016. | Komentara: 0

Kostreš: LSV odgovara samo Vojvođanima

NOVI SAD, 20. april - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš poručio je danas da će LSV 24. aprila preuzeti odgovornost u svoje ruke, kao i da Liga odgovara jedino građankama i građanima Vojvodine i samo njih pita kada donosi odluke. 
Saopštenja | Utorak, 19. 04. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Da Pančevo ne postane osamnaesta beogradska opština

PANČEVO - Članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidatkinja LSV za gradonačelnicu Pančeva Marinika Tepić poručila je da je spremna da, već od 25. aprila, radi 25 sati dnevno za taj grad, a da je prvo što će uraditi kao gradonačelnica izmeštanje tog radnog mesta između četiri zida iz kancelarije među ljude, u život.
Saopštenja | Utorak, 19. 04. 2016. | Komentara: 0

Čanak i Tadić u Novom Sadu za promene na bolje

NOVI SAD, 19. april - Predsednici Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i Socijaldemokratske stranke Boris Tadić pozvali su danas u Novom Sadu, građane da svojim glasovima podrže izbornu listu broj 7. na republičkim izborima “BORIS TADIĆ, ČEDOMIR JOVANOVIĆ - SAVEZ ZA BOLjU SRBIJU – Liberalno demokratska partija, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Socijaldemokratska stranka” .



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook