Osuda pretnji Aleksandru Vučiću

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2013. | Komentara: 0

Osuda pretnji Aleksandru Vučiću

NOVI SAD, 20. april - Policija i ostali nadležni državni organi i službe, sigurno su u stanju da uđu u trag i procesuiraju sve koji sms-om ili na drugi način prete smrću potpredsedniku Vlade Republike Srbije Aleksandru Vučiću i drugim državnim zvaničnicima.

LSV

Na čelu te grupe, svakako, treba da budu oni koji su im dali broj ili brojeve telefona i tako ih, svesno ili nesvesno, podstakli da prete. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine već duže vreme upozorava da su pretnje i nasilje  u u Srbiji prevazišli svaku meru. 

Država mora poslati jasnu poruku svima koji nezadovoljni nastavkom evropskog puta Srbije i pomisle da prete ili unose nemir i tenzije na ulice, da mržnja i teror više neće biti tolerisani.
 

Biro za informisanje 
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 25. 08. 2011. | Komentara: 0

LSV podržava održavanje ovogodišnje Parade ponosa

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava održavanje ovogodišnje Parade ponosa u Beogradu, jer smatra da svako ima pravo na slobodno okupljanje i da zbog toga ne bude šikaniran i maltretiran. LSV je uvek bila protiv bilo kog oblika diskriminacije bez obzira na nacionalnu, versku, rasnu i polnu pripadnost, seksualno opredeljenje, imovinsko stanje ili poreklo.
Saopštenja | Utorak, 02. 08. 2011. | Komentara: 0

Hitno pronaći huligane koji su razbili stakla na prostorijama Islamskog centra u Novom Sadu

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje sinoćnje razbijanje stakala na prostorijama Islamskog centra u Novom Sadu i očekuje da nadležni organi što pre otkriju počinioce. Sam čin je utoliko strašniji kada se uzme u obzir da su štetu napravili huligani bejzbol palicama i da su se vernici plašili da izađu i spreče ih.
Saopštenja | Sreda, 20. 07. 2011. | Komentara: 0

Velika simbolika u hapšenju Gorana Hadžića

NOVI SAD - Velika je simbolika u tome da je baš na današnji dan, kada je posle sedam godina skrivanja uhapšen Goran Hadžić, 20. jula 1941. godine u Viševcu kod Smederevske Palanke streljan Jozef Šulc. Podsetimo, ovaj nemački vojnik odbio je naređenje svog oficira da strelja 18 partizana. Skinuo je vojničke oznake, stao pred streljački stroj i ubijen je zajedno sa njima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook