Osuda Rističevićevog napada na sudije Majića i Hadžiomerovića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Osuda Rističevićevog napada na sudije Majića i Hadžiomerovića

Novi Sad, 21. maj 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje tvrdnje narodnog poslanika Marijana Rističevića da su sudije Miodrag Majić i Omer Hadžiomerović oslobodili Gnjilansku grupu. Rističević je sudije optužio da su presudu doneli „vrlo verovatno za novac“.

LSV

Jasno je da su njegove tvrdnje protivzakonite i neistinite, te da je pomenutim sudijama, ali i čitavom pravosudnom sistemu, naneta nesaglediva šteta.

Preispitivanje sudskih odluka van sudova protivno je Ustavu i zakonima Republike Srbije.

LSV smatra da ovakvi istupi narodnog poslanika Rističevića mogu ugroziti bezbednost sudija. 

Pozivamo Narodnu skupštinu Republike Srbije da se ogradi od tvrdnji Marijana Rističevića, jer je naneta ogromna šteta i najvažnijoj instituciji države Srbije - Narodnoj skupštini.

Reakcija ne sme izostati, jer se na ovaj način Srbija prikazuje kao država u kojoj je dozvoljeno primitivno i protivzakonito ponašanje nosilaca političkih funkcija.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Nedelja, 18. 06. 2017. | Komentara: 0

Država dužna da zaštiti paore

Srbija godinama ignoriše potrebu da je poljoprivrednicima i stočarima potrebna desetogodišnja strategija od koje se neće odstupati bez obzira na promene onih koji su na čelu države.
Saopštenja | Nedelja, 18. 06. 2017. | Komentara: 0

Katastrofalan položaj sela u Srbiji

Nova platforma za razvoj sela, koju ovih dana promoviše ministar za regionalni razvoj Milan Krkobabić, predstavlja samo spisak lepih želja, a praksa demantuje ministra. Ideja o razvoju zadrugarstva, kao pokretaču boljeg života u seoskim sredinama, nije praćena sistemskim rešenjima.
Saopštenja | Nedelja, 18. 06. 2017. | Komentara: 0

Da promena Ustava ne bude samo mrtvo slovo na papiru

Poslednje najave promene Ustava Srbije ne smeju ostati mrtvo slovo na papiru. Posebno je pogrešno pominjati promene u najvažnijem pravnom aktu naše zamlje samo zbog pitanja Kosova.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook