Osuda Rističevićevog napada na sudije Majića i Hadžiomerovića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Osuda Rističevićevog napada na sudije Majića i Hadžiomerovića

Novi Sad, 21. maj 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje tvrdnje narodnog poslanika Marijana Rističevića da su sudije Miodrag Majić i Omer Hadžiomerović oslobodili Gnjilansku grupu. Rističević je sudije optužio da su presudu doneli „vrlo verovatno za novac“.

LSV

Jasno je da su njegove tvrdnje protivzakonite i neistinite, te da je pomenutim sudijama, ali i čitavom pravosudnom sistemu, naneta nesaglediva šteta.

Preispitivanje sudskih odluka van sudova protivno je Ustavu i zakonima Republike Srbije.

LSV smatra da ovakvi istupi narodnog poslanika Rističevića mogu ugroziti bezbednost sudija. 

Pozivamo Narodnu skupštinu Republike Srbije da se ogradi od tvrdnji Marijana Rističevića, jer je naneta ogromna šteta i najvažnijoj instituciji države Srbije - Narodnoj skupštini.

Reakcija ne sme izostati, jer se na ovaj način Srbija prikazuje kao država u kojoj je dozvoljeno primitivno i protivzakonito ponašanje nosilaca političkih funkcija.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Saopštenja | Subota, 24. 06. 2017. | Komentara: 0

Pokrajinska vlast umanjuje stečena prava nacionalnih zajednica

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je poslednja odluka vladajuće koalicije u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine, kojom je izmenjena i dopunjena Odluka o objavljivanju propisa i drugih akata, potpuno nedopustiva i da je još jedan primer narušavanja skladnih međunacionalnih odnosa u Vojvodini.
Saopštenja | Subota, 24. 06. 2017. | Komentara: 0

Vučić i Brnabić da osude politiku Tomislava Nikolića

Izjava portparolke ruskog Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacija Marije Zaharove da je rusko-srpski centar u Nišu samo humanitarnog karaktera i da su apsurdne i nepojmljive optužbe da se radi špijunskoj bazi njene Rusije,  veoma je neubedljiv pokušaj da se objasni karakter ove baze na jugu naše države.
Saopštenja | Petak, 23. 06. 2017. | Komentara: 0

Vlast koja iskreno želi mir ovo ne sme da dopusti

Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo poziva sve državne organe da sklone fašiste sa ulica i imenuju i kazne njihove političke mentore i zaštitnike, da to građani ne bi radili sami.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook