Osuda Šešeljevih pretnji Aleksandri Jerkov i Milojku Pantiću

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 09. 04. 2019. | Komentara: 0

Osuda Šešeljevih pretnji Aleksandri Jerkov i Milojku Pantiću

Novi Sad, 09. april 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje pretnje koje je na račun narodne poslenice Aleksandre Jerkov i novinara Milojka Pantić izneo predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

LSV

Šešelj je na ličnom twitter nalogu, u svom poznatom maniru, izneo niz prostačkih pretnji i uvreda.

Ponašanje i rečnik Vojislava Šešelja nas ne čude. On od devedesetih godina širi mržnju, preti i fizički napada, ali problem je u nereagovanju institucija. 

Vladajuća većina već godinu dana krši Zakon o izboru narodnih poslanika i ne oduzima Šešelju mandat, bez obzira što je jasno da je obaveza prestanka njegovog poslaničkog mandata nastala presudom Žalbenog veća Mehanizma za međunarodnu krivične sudove, kojom je Šešelj osuđen na deset godina zatvora zbog podsticanja na progon, deportaciju i druga nehumana dela kao zločin protiv čovečnosti, počinjen u Hrtkovcima.

Skupštinska većina ćuti, a to Vojislava Šešelja još više hrabri. 

LSV traži da Odbor za administrativno budžetska i mandatno imunitetska pitanja postupi po zakonu i Šešelju oduzme mandat.


Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Sreda, 17. 01. 2024. | Komentara: 0

Poglavar Srpske pravoslavne crkve treba da pomaže ženama umesto što ih napada

U vreme kada Republika Srbija ima nezapamćeno visoku godišnju statistiku ubistava žena (femicida) i kada bi trebalo sistemski rešavati ovaj, kao i druge ogromne probleme vezane za ekspanziju nasilja u društvu koje kao rezultat ima smrtne ishode, svi akteri bi trebalo prevashodno da se bave prevencijom i rešavanjem ovih gorućih problema.

Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook