Osuditi i ideologiju i politiku koja je dovela do zločina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 22. 11. 2017. | Komentara: 0

Osuditi i ideologiju i politiku koja je dovela do zločina

Novi Sad, 22. novembar 2017 - Presudu Ratku Mladiću treba razumeti ne samo kao presudu čoveku odgovornom za najveći ratni zločin u Evropi od Drugog svetskog rata, nego i kao presudu ideologiji i svima koji su te zločine planirali, koordinirali i sprovodili. 

LSV

Istim onima koji su od imena Ratka Mladića napravili ratni poklič huligana i kriminalaca, koji bi takve zločine bili spremni da ponove. Oni su te planove kovali u Beogradu, a ne na Palama.

Jako je važno, međutim, da tu zločinačku organizaciju i njihovu krivicu nipošto ne treba dovoditi u vezu sa čitavim narodom. 

To bi bilo nepravedno i neistinito.

Sada je neophodno da se čuje glas i javnosti i nadležnih državnih organa Republike Srbije koji će konačno i nedvosmisleno osuditi upravo politiku i ideoligiju koja je dovela do toga da ime Ratka Mladića bude simbol zločina i genocida.

To je važan korak ka uspostavljanju politike trajnog pomirenja u regionu.

Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.
Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook