Ova vlast pokušava da nastavi tamo gde je stala Maja Gojković

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 28. 12. 2012. | Komentara: 0

Ova vlast pokušava da nastavi tamo gde je stala Maja Gojković

NOVI SAD, 28. decembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da je nakon Kulturnog centra Novog Sada, promenjen i logo JKP „Informatika“.

On je na novogodišnjoj čestitki, koju su građani ovih dana zatekli u svojim sandučićima, umesto nekadašnjeg kružnog, zamenjen kvadratnim koji je vrlo sličan onom koji se nalazi uz novi ćirilični naziv Kulturnog centra Novog Sada.

LSV

Novosađani su, kao što je poznato, primetili da logo Kulturnog centra umnogome podseća na kukasti krst.

Osvanuo je, uz skidanje latinične table ove ustanove, bez prethodnih konsultacija sa predstavnicima kulturne javnosti Novog Sada, sprovedene javne rasprave ili konkursa za izbor najpogodnijeg rešenja, kao što bi se očekivalo od nekoga ko je na čelu ustanove koja je nosilac strateških programa u oblasti kulture našeg grada.

Novi Sad je grad sa imenom na šest jezika.

I, Novi Sad je i glavni grad autonomne pokrajine Vojvodine u čijoj je službenoj upotrebi šest jezika.

Novosadska preduzeća, pa ni njihovi nazivi, nisu bilo čije lično ili partijsko vlasništvo da sa njima može tako olako da se igra.

Pokušaji prekrajanja kulturnog identiteta Novog Sada manipulacijom napisima i simbolima njegovih ustanova je već viđena praksa, ispoljena u vreme gradonačelničkog mandata Maje Gojković, koju su Novosađani prozreli i uskratili joj poverenje da dalje upravlja gradom već na narednim izborima.

Isto će se dogoditi i sa svima koji nastavljaju tamo gde je ona stala.

Savet za kulturu
Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook