Ova vlast pokušava da nastavi tamo gde je stala Maja Gojković

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 28. 12. 2012. | Komentara: 0

Ova vlast pokušava da nastavi tamo gde je stala Maja Gojković

NOVI SAD, 28. decembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da je nakon Kulturnog centra Novog Sada, promenjen i logo JKP „Informatika“.

On je na novogodišnjoj čestitki, koju su građani ovih dana zatekli u svojim sandučićima, umesto nekadašnjeg kružnog, zamenjen kvadratnim koji je vrlo sličan onom koji se nalazi uz novi ćirilični naziv Kulturnog centra Novog Sada.

LSV

Novosađani su, kao što je poznato, primetili da logo Kulturnog centra umnogome podseća na kukasti krst.

Osvanuo je, uz skidanje latinične table ove ustanove, bez prethodnih konsultacija sa predstavnicima kulturne javnosti Novog Sada, sprovedene javne rasprave ili konkursa za izbor najpogodnijeg rešenja, kao što bi se očekivalo od nekoga ko je na čelu ustanove koja je nosilac strateških programa u oblasti kulture našeg grada.

Novi Sad je grad sa imenom na šest jezika.

I, Novi Sad je i glavni grad autonomne pokrajine Vojvodine u čijoj je službenoj upotrebi šest jezika.

Novosadska preduzeća, pa ni njihovi nazivi, nisu bilo čije lično ili partijsko vlasništvo da sa njima može tako olako da se igra.

Pokušaji prekrajanja kulturnog identiteta Novog Sada manipulacijom napisima i simbolima njegovih ustanova je već viđena praksa, ispoljena u vreme gradonačelničkog mandata Maje Gojković, koju su Novosađani prozreli i uskratili joj poverenje da dalje upravlja gradom već na narednim izborima.

Isto će se dogoditi i sa svima koji nastavljaju tamo gde je ona stala.

Savet za kulturu
Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi SadSaopštenja | Nedelja, 26. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se za Vojvodinu, a građanske opozicione stranke podržaćemo u promeni aktuelnog režima

Koalicija Vojvođani predala je listu za pokrajinske izbore na kojima će se boriti za decentralizaciju, jaku Vojvodinu i demokratsku Srbiju
Saopštenja | Nedelja, 26. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvođani: Ubistvo žena iz mržnje proglasiti za posebno krivično delo!

Povodom Svetskog dana borbe protiv femicida, potpredsednica Vojvođani LSV Bojana Begović upozorila je da sistem šalje veoma lošu poruku, a žene i devojke stavlja u nepovoljan položaj.
Saopštenja | Subota, 25. 11. 2023. | Komentara: 0

Izjednačavanje šansi je ključno za ravnomeran razvoj Srbije

Centralizacija guši Srbiju i čini je neuspešnom državom. Ona dovodi i do izostanka jednakosti šansi. Najnovija slika takvog odnosa prema Vojvodini, ali i svim drugim krajevima države izvan Beograda, je podela novogodišnjih poklon vaučera deci do 19 godina i zaposlenima u obrazovnom sektoru u Beogradu. Pojedinačna vrednost vaučera je 6.000 dinara.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook