Ova vlast pokušava da nastavi tamo gde je stala Maja Gojković

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 28. 12. 2012. | Komentara: 0

Ova vlast pokušava da nastavi tamo gde je stala Maja Gojković

NOVI SAD, 28. decembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da je nakon Kulturnog centra Novog Sada, promenjen i logo JKP „Informatika“.

On je na novogodišnjoj čestitki, koju su građani ovih dana zatekli u svojim sandučićima, umesto nekadašnjeg kružnog, zamenjen kvadratnim koji je vrlo sličan onom koji se nalazi uz novi ćirilični naziv Kulturnog centra Novog Sada.

LSV

Novosađani su, kao što je poznato, primetili da logo Kulturnog centra umnogome podseća na kukasti krst.

Osvanuo je, uz skidanje latinične table ove ustanove, bez prethodnih konsultacija sa predstavnicima kulturne javnosti Novog Sada, sprovedene javne rasprave ili konkursa za izbor najpogodnijeg rešenja, kao što bi se očekivalo od nekoga ko je na čelu ustanove koja je nosilac strateških programa u oblasti kulture našeg grada.

Novi Sad je grad sa imenom na šest jezika.

I, Novi Sad je i glavni grad autonomne pokrajine Vojvodine u čijoj je službenoj upotrebi šest jezika.

Novosadska preduzeća, pa ni njihovi nazivi, nisu bilo čije lično ili partijsko vlasništvo da sa njima može tako olako da se igra.

Pokušaji prekrajanja kulturnog identiteta Novog Sada manipulacijom napisima i simbolima njegovih ustanova je već viđena praksa, ispoljena u vreme gradonačelničkog mandata Maje Gojković, koju su Novosađani prozreli i uskratili joj poverenje da dalje upravlja gradom već na narednim izborima.

Isto će se dogoditi i sa svima koji nastavljaju tamo gde je ona stala.

Savet za kulturu
Gradskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi SadSaopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Istorijski revizionizam je opasan za budućnost regiona

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI smatra da je nazivati ustaše i domobrane NDH „hrvatskom vojskom“, kako su to učinili HRT i ministar Vlade RH povodom komemoracije u Blajburgu u maju 2024. godine, opasni istorijski revizionizam i poistovećivanje Hrvata i Hrvatske sa zločinima NDH. 

Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: 2. juna izađi i glasaj za POBEDU!

Drugog juna nam predstoje lokalni izbori. Važno je da na njih izađemo jer su oni velika šansa da oslabimo, a u mnogim mestima i pobedimo korumpirani naprednjački režim.
Saopštenja | Ponedeljak, 20. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš imenovao Aleksandra Olenika za člana Predsedništva LSV - VOJVOĐANI

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš imenovao je Aleksandra Olenika za novog člana Predsedništva stranke.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook