Pastor pokazao da mu je fotelja važnija od Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 23. 12. 2014. | Komentara: 0

Pastor pokazao da mu je fotelja važnija od Vojvodine

Novi Sad, 23. decembar - Uslovljavanje Ištvana Pastora da Savez vojvođanskih Mađara neće glasati za pokrajinski budžet ako se na današnjoj sednici nađe inicijativa za njegovu smenu sa pozicije predsednika Skupštine AP Vojvodine, pokazuje da je njemu fotelja važnija od toga da li će biti izglasan budžet Pokrajinske vlade za iduću godinu i kako će taj budžet izgledati.

Sedlarevic

Pastor je na ovaj način pokazao da bi iz ličnog interesa uskratio podršku za budžet na koji nije imao zamerki. Njemu je njegova fotelja važnija i od Vojvodine, i od interesa njenih građanki i građana. Važnija mu je i od plana i rada Pokrajinske vlade u kojoj sede kadrovi njegovog SVM-a i u kojoj je i sam sedeo duže od deceniju.

Pored toga, Ištvan Pastor je uspeo da dugačkom nizu skandala koje je izazvao ponašajući se kao desničarski lider na poziciji predsednika Skupštine AP Vojvodine, doda još jedan.

Podsetimo, Pastor je u proteklih nekoliko meseci uspeo da uvede princip nacionalnih i verskih podela rekavši u septembru da nekim smeta što on „kao Mađar i hrišćanin" pokušava da okupi političke stranke, da bi u oktobru grubo uvredio građane koji su se doselili u Vojvodinu tokom devedesetih godina prošlog veka, ocenivši da su doneli drugačiji temperament i kulturu, te da se nisu dobro uklopili u ovdašnje društvo

Sada je Nenadu Čanku poručio da „ako je muško" pokuša danas da ga smeni.
Ovom seksističkom izjavom, Pastor grubo vređa sve žene i gazi i dovodi u pitanje sve dosadašnje napore koje vojvođanska administracija uložila u prihvatanje i razvoj rodne ravnopravnosti.

Najmanje što može i mora da učini zbog toga jeste da se izvini svim ženama, a naročito poslanicama u Skupštini AP Vojvodine.

Više je nego zabrinjavajuće ako se na čelu Skupštine AP Vojvodine nalazi neko ko ovako grubo vređa najviše predstavničko telo građanki i građan Vojvodine i niz vrednosti na koje su i pokrajinski parlament i čitava Vojvodina itekako ponosni.

Poslanica u Skupštini AP Vojvodine
i članica Predsedništva LSV
Maja Sedlarević

 




Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook