Penzioneri u Srbiji nemaju razloga za slavlje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 17. 10. 2017. | Komentara: 0

Penzioneri u Srbiji nemaju razloga za slavlje

Novi Sad, 17. oktobar 2017 - Penzioneri u Republici Srbiji nemaju novca za najosnovnije ljudske potrebe i lekove, a samim tim ni vremena ni volje da slave svaki put kada im vlast na parče vraća deo onoga što su imali i što su pošteno zaradili.

lsv

Krajnje je nedopustivo što se tri godine intenzivno štedi na penzionerima, a svako vraćanje penzija bliže iznosu koji su imali pre tri godine, služi za politički marketing, predstavlja kao uspeh i najavljuje kao „povećanje“.

Kao što se sada, uoči beogradskih izbora, najavljuje, najpre, isplata jednokratne pomoći, a zatim uvećanje penzija od 1. januara za pet odsto, tako je jednokratna pomoć isplaćena prošlog novembra, a penzije uvećane za 1,5 odsto uoči predsedničkih izbora. Prethodno uvećanje od 1,25% bilo je u februaru 2016. pred parlamentarne izbore

Činjenica da su penzije sada bliže nivou na kojem su bile 2014. ne znači da je sada sve u redu. Troškovi života, potrošačka korpa i predstojeće poskupljenje struje, ukazuju da se standard ljudi koji su čitavog veka pošteno radili za svoju mirnu starost, neće promeniti.

A dve jednokratne pomoći ne mogu ni izbliza da nadoknade novac koji je penzionerima uskraćen u ove tri godine.

Narodna poslanica
i predsednica
Kluba penzionera
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nada Lazić



Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Srbija nema decu za nove ratove

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da je najava reaktiviranja zakona koji reguliše obavezno služenje vojnog roka samo još jedan populistički pokušaj naprednjačke vlasti da zadovolji desno, konzervativno biračko telo, ali i spinovanje nezadovoljstva građana zbog drastičnih nepravilnosti u toku izbornog procesa.
Saopštenja | Utorak, 26. 12. 2023. | Komentara: 0

Tražimo puštanje na slobodu privedenih u toku demonstracija ispred RIK-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani zahteva od nadležnih organa hitno puštanje na slobodu građana koji su privedeni tokom demonstracija ispred Republičke izborne komisije u Beogradu.
Saopštenja | Sreda, 20. 12. 2023. | Komentara: 0

Zbog velikih nepravilnosti, izbore ponoviti u celoj Srbiji

Protesti protiv izborne krađe, koji su u ponedeljak započeli u Beogradu, u potpunosti su opravdani i mi, Vojvođani, ih podržavamo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook