Pisati investitorima koji otvaraju radna mesta, a ne deklaracije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 04. 01. 2018. | Komentara: 0

Pisati investitorima koji otvaraju radna mesta, a ne deklaracije

Novi Sad, 04. januar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da će usvajanje Deklaracije o opstanku Srba samo još više zakomplikovati stanje u regionu.

LSV

Odnosi među zemljama bivše Jugoslavije ionako su na staklenim nogama i nije potrebno novo dolivanje ulja na vatru.

Sasvim je jasno da je Deklaracija za unutrašnju upotrebu, kako vlasti u Beogradu, tako i vlasti u entitetu Republika Srpska i služi za nacionalnu mobilizaciju.

Tragična činjenica je da srpski nacionalizam nije izvukao nikakve pouke iz katastrofalnih dešavanja devedesetih godina, a sličnost ove Deklaracije sa Memorandumom Srpske akademije nauka i umetnosti je velika.

Ovakvi nacionalistički poduhvati mogu izazvati domino efekat u regionu i za očekivati je da vrlo brzo budemo svedoci i nekakvih hrvatskih, bošnjačkih ili albanskih deklaracija.

Nasuprot toga, Liga socijaldemokrata Vojvodine želi da se region bori u privlačenju investicija, u otvaranju radnih mesta i poboljšanju standarda života građana, jer će u suprotnom sve zemlje regiona ostati prazne. Patriotizam je borba za ostanak naših građana u svojim selima i gradovima. Deklaracije o „opstanku“ će građane Balkana sve više voditi u pravcu Beča, Berlina, Dablina ili Sidneja.

Bojan Kostreš,
generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Sreda, 24. 10. 2018. | Komentara: 0

Nova obećanja stižu, a Zrenjanin i dalje nema pijaću vodu

Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća predsednicu Vlade Republike Srbije Anu Brnabić da je još 30. januara ove godine izjavila da je „Zrenjanin na korak od dobijanja pijaće vode“. Posle izjave premijerke Brnabić, Zrenjaninci mogu samo da nagađaju koliko je dugačak taj korak.
Saopštenja | Utorak, 23. 10. 2018. | Komentara: 0

Novi Sad i Vojvodina neće zaboraviti svoje oslobodioce

Vojvođanski antifašisti nisu i nikada neće zaboraviti sve one koji su učestvovali u borbama za oslobođenje i izvojevali slobodu za buduće generacije.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 10. 2018. | Komentara: 0

Fašisti neće šetati Vojvodinom

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje jučerašnju manifestaciju fašizma na ulicama Novog Sada. Pod parolom „Naša država – naša pravila“, grupica od nekoliko desetina pripadnika profašističke organizacije „Srpska desnica“ je nesmetano marširala glavnim gradom Vojvodine, šireći govor mržnje i izvikujući šovinističke i fašističke parole



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook