Pitanja za sastanak dve vlade: građani zaslužuju odgovore!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 18. 09. 2018. | Komentara: 0

Pitanja za sastanak dve vlade: građani zaslužuju odgovore!

Novi Sad, 18. septembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Pokrajinsku vladu da sutrašnji sastanak sa republičkom vladom iskoristi kako bi dobila barem nekoliko od mnogih odgovora važnih najpre za građane i građanke Vojvodine, ali i čitave Republike Srbije.

LSV

1. Kada će izmeniti sva loša rešenja u Zakonu o finansijskoj podršci porodicama sa decom koja idu na štetu trudnica, porodilja i porodica sa malom decom? Kada će umesto ulaganja u nabavku „migova“ vlast omogućiti da đaci u ovoj zemlji konačno dobiju besplatne udžbenike? Za nabavku polovnih udžbenika, svesaka i školskog pribora, roditelji sa dvoje školske dece treba da izdvoje oko 30 hiljada dinara. Odakle?

2. Kako je moguće da gorivo poskupljuje, a cena nafte u svetu pada? Kada će se umanjiti zahvatanja države na ceni goriva? Dokle će biti moguće da NIS Gaspromnjeft, kao kompanija sa većinskim ruskim vlasništvom i u trenutku dok plaćamo ovakve cene goriva, vadi našu naftu uz najnižu nadoknadu, tzv. rudnu rentu u Evropi od svega tri odsto, čime se direktno nanosi šteta budžetu Kikinde, Zrenjanina, Elemira, Turije i drugih mesta u Vojvodini gde bušotine rade neprekidno?

3. Kada će država predočiti uslove pod kojima će raditi kompanija „Tenis“, kao i ekonomske i ekološke posledice koje će to izazvati? Budući da je vrednost njihove investicije značajno manja od najavljivane, da li će prestati da im se daje zemlja u dugoročni zakup i da li će biti izmenjen ugovor u korist zaštite vojvođanskih poljoprivrednika? Kako će se, s obzirom na loš glas koji prati ovu kompaniju, zaštititi prava radnika na farmama? Kako će rešiti pitanje smrada, otpadnih voda i sprečiti zagađivanje zemljišta u okolini farmi za uzgoj tovljenika?

Podsećamo predstavnike Pokrajinske vlade da su dužni da zastupaju interese građanki i građana AP Vojvodine.

Ukoliko odgovori na ova pitanja sutra izostanu, biće još jednom potpuno jasno da se uvažavanje Pokrajinske vlade i vojvođanskih institucija samo fingira i da služi kao mimikrija za sve jaču centralizaciju zemlje.
 
Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Ponedeljak, 19. 08. 2013. | Komentara: 0

Novi Sad više nije bezbedan grad

NOVI SAD, 19. avgust - Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo apeluje na gradske i državne zvaničnike da se što hitnije pokrene tema bezbednosti građana i da se što pre imenuje načelnik Policijske uprave u Novom Sadu.
Saopštenja | Ponedeljak, 12. 08. 2013. | Komentara: 0

EPS krpi gubitke novcem iz Vojvodine

NOVI SAD, 12. avgust - Po prvi put posle više od pola veka Elektrovojvodina više nije dovoljno dobra da naplaćuje utrošenu električnu energiju na području Vojvodine, već je račune poslalo EPS Snabdevanje, novoformirano preduzeće sa sedištem – u Beogradu. 
Saopštenja | Nedelja, 11. 08. 2013. | Komentara: 0

Građani Novog Sada zaslužuju bolju bezbednost

NOVI SAD, 11. avgust - Državni  sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Vanja Vukić koji je danas izjavio kako pretpostavlja da će Novi Sad za sedam dana dobiti načelnika policije, te da je ovaj grad jedan od najbezbednijih u Evropi i da će uskoro dobiti 80 policajaca, verovatno je jedini ili makar među retkim funkcionerima MUP koji sve to još nije obećavao.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook