Pitanje autonomije sa ulice vratiti u Skupštinu Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 13. 04. 2013. | Komentara: 0

Pitanje autonomije sa ulice vratiti u Skupštinu Vojvodine

NOVI SAD, 13. april - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje pretnje upućene predsedniku Vlade Vojvodine Bojanu Pajtiću i zahteva hitnu reakciju policije i svih drugih nadležnih organa.

LSV

Srbija kao država ima ozbiljan problem sa nasiljem kada u njoj, preko noći osvanjuju najpre antisemitski, zatim plakati kojima se vređa predsednik Republike, pa plakati kojima se šalju otvorene pretnje predsedniku pokrajinske vlade, a u međuvremenu pretnje smrću stignu i dvojici narodnih poslanika.

Srbija je zemlja u kojoj je ubijen premijer, a neka politička ubistva još nisu razrešena i zato je krajnje je vreme da se ozbiljno, ne samo uz pomoć službi kojima je to posao, nego i širokom društvenom akcijom suprostavi nasilju i pretnjama.

Podsetimo da je tokom prethodne tri godine zabeleženo više od 25 ataka na prostorije LSV, dok je pretnje smrću funkcionerima LSV teško i prebrojati, a samo u nekoliko poslednjih meseci dobili su ih Nenad Čanak, Bojan Kostreš i Đorđe Stojšić.

Činjenica da su se dan nakon mitinga „Stop razbijanju Srbije“ pojavili plakati sa pretnjama smrću Bojanu Pajtiću, ali i grafiti „Vojvodina Republika“ potpisani sa Mlada Vojvodina, ukazuje da se pitanje autonomije u Vojvodini doživljava izuzetno emotivno i da ga zato treba vratiti sa ulice tamo gde mu je i mesto – u Skupštinu AP Vojvodine.

Bojan Kostreš,
zamenik predsednika
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Večeras 1000 vojvođanskih zastava u Subotici

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležila je sinoć 21. rođendan širom Vojvodine. Tim povodom sjajne žurke organizovane su u Zrenjaninu, Pančevu, Kikindi, Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici...
Saopštenja | Sreda, 06. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš počinje konsultacije

NOVI SAD - Predsednik Radne grupe za izradu nacrta Zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš počinje danas konsultacije sa predstavnicima stranaka vladajuće koalicije sa ciljem da se otkloni nastali zastoj u radu te grupe, pišu Novosti.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 07. 2011. | Komentara: 0

"Nedelja socijaldemokratije"

BOLJEVCI - Potpredsednica Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević gostovala je trećeg dana kampa "Nedelja socijaldemokratije" koju organizuje Centar za studije socijalne demokratije, uz podršku Friedrich Ebert fondacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook